Esports 25/07/2012

Muniesa es lesiona de gravetat en el primer test

Albert Solé
2 min
Muniesa es lesiona de gravetat en el primer test

En els primers amistosos de qualsevol pretemporada, quan mai tens tots els jugadors disponibles, és impossible treure conclusions esportives o tàctiques importants, com de l'1-2 d'ahir del Barça a Hamburg. Però al manual de qualsevol entrenador hi posa que l'únic que s'han d'evitar en aquests partits són les lesions greus, i aquí Tito Vilanova s'ha estrenat de la pitjor manera possible. Marc Muniesa, quan només feia 10 minuts que era sobre el camp després de sortir a la segona part, estava defensant la carrera per la banda d'un davanter de l'Hamburg i quan li tenia la posició guanyada va clavar el genoll malament a la gespa i va caure a terra amb gestos ostentosos de dolor. La primera exploració dels metges del Barça al mateix estadi de l'Hamburg deixava poc espai al dubte: "Possible trencament del lligament creuat anterior del genoll dret". Però per treure el possible de l'oració caldrà esperar a les proves que li faran avui a Barcelona.

El mateix jugador de Lloret de Mar de seguida va tenir clar que la lesió era greu, ja que coneix perfectament el dolor. L'abril del 2008, jugant amb el juvenil A del Barça amb 16 anys, Muniesa es va fer una de les lesions més greus en l'esport, la tríada: trencament dels lligaments intern, extern i creuat. Va estar 10 mesos de baixa, i quan va aconseguir tornar a jugar a futbol, Pep Guardiola el va premiar amb la convocatòria per a la final de Roma de la Champions del 2009, i el va fer debutar a la Lliga amb només 17 anys.

Des d'aquell dia que Muni va tocar el cel amb les mans, les petites lesions no l'han deixat rendir com s'esperava. I l'any passat, en la primera pretemporada que va fer complerta amb el primer equip, també va tenir la mala sort de lesionar-se durant la gira: dos mesos de baixa per un trencament al bíceps femoral. Avui es coneixerà l'abast de la lesió que es va fer ahir, però segur que es passarà força mesos apartat dels estadis. L'Ajax haurà de començar a buscar un altre central jove a qui demanar la cessió.

Alves i Deulofeu

La lesió de Muniesa va eclipsar el que havia passat fins al minut 55, i va condicionar la resta de la segona part. Abans d'això, el Barça havia fet una primera part força correcta, amb només tres jugadors amb fitxa del filial, que va començar amb un bon gol des de la frontal de l'àrea de Dani Alves en aprofitar una assistència d'Alexis . De fet, el partit del brasiler va ser un d'aquells en què Alves demostra per què és "el millor lateral dret del món", en paraules del seu entrenador, Tito Vilanova. El segon gol del Barça, al final de la primera meitat, va néixer en una pilota que Alves va recuperar per fe i ganes, i que Afellay no va poder convertir en gol, però Deulofeu sí en aprofitar el rebuig del porter. A la segona part, amb tot l'equip nou, i amb el cap posat en el genoll de Muniesa, el Barça va abaixar molt la intensitat, i el marcador ja no es va moure (1-2).

stats