DOPATGE
Esports 10/02/2012

Nadal, tip de les bromes dels guinyols

Després de la sanció a Contador, les burles dels guinyols de Canal + França s'han centrat en Nadal. El Consell Superior d'Esports diu que actuarà per evitar el que considera una falta de respecte.

Nuria García
2 min
Nadal, tip de les bromes dels guinyols

BARCELONA.La ironia dels vídeos dels guinyols de Canal + França, en els quals acusen els esportistes espanyols de dopatge, sembla haver sortit de mare. Els responsables del programa Les gignols de l'info , després de diversos vídeos en què centraven les seves burles en el tenista manacorí Rafa Nadal, han vist com el mateix Nadal els responia. "Són reincidents, sempre els mateixos, i acusen sense proves", va dir Nadal a La Sexta, i va afegir: "Els espanyols triomfen per diversos factors: esperit de superació, esperit de millora i exigència màxima". Pau Gasol, un altre dels esportistes de qui s'ha fet burla, es defensava a Twitter: "Els espanyols no guanyem per casualitat, això és cert. Apunteu les claus del nostre èxit: talent, esforç, perseverança i humilitat".

Però les queixes pels vídeos dels guinyols francesos han arribat més lluny. A més de les protestes de les federacions citades en el vídeo en què es deia que "els esportistes espanyols no guanyen per atzar", ahir el director del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, va enviar una carta al ministre francès d'Esports, David Douillet, en què lamenta la situació. A més, el CSD també va anunciar que "prendrà les mesures pertinents per impedir que la frivolitat, irresponsabilitat i falta de respecte d'algunes persones sembrin dubtes sobre l'honorabilitat dels esportistes espanyols".

L'ambaixada de França a Espanya, per la seva banda, va assegurar en un comunicat que "la roja , Nadal, Contador i altres esportistes aixequen passions entre els francesos". També va dir-hi la seva el ministre espanyol d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert. "És evident que els vídeos són de mal gust i d'una falta d'ètica profunda. Després de tots els anys que fa que els francesos no guanyen el Roland Garros ni el Tour de França, han de buscar culpables d'alguna manera", va sentenciar.

Ullrich, sancionat

El TAS (Tribunal Arbitral de l'Esport) va anunciar que sancionava amb dos anys de suspensió l'exciclista Jan Ullrich, relacionat amb l'operació Port. A Ullrich, ja retirat, la sentència l'obliga a retornar tots els títols aconseguits des de l'1 de maig del 2005 fins al dia de la seva retirada: el 3r lloc al Tour del 2005, el triomf a la Volta a Suïssa del 2006 i una etapa del Giro del 2006.

stats