HANDBOL
Esports 03/06/2012

Nagy diu adéu amb la Lliga al sarró

El Barça Intersport va sumar ahir la seva dinovena Lliga Asobal de la història en superar el Torrevella. Va ser l'últim partit al Palau Blaugrana del capità Laszlo Nagy després de dotze anys al club.

David R. Jover
2 min
Laszlo Nagy aixecant la copa de campions de la Lliga Asobal davant dels seus companys.

BARCELONAEl Barça va certificar ahir contra el Torrevella (38-28) una Lliga Asobal que va deixar decidida en les tres últimes jornades de competició. Guanyar una lliga sempre és especial -la dinovena de la història de la secció-, però aquesta té un component emocional molt important per com s'ha aconseguit i sabent que és l'última d'algú que ha lluït amb orgull i determinació el braçal de capità del Barça les últimes temporades.

Laszlo Nagy es va acomiadar ahir del Palau Blaugrana amb la Lliga sota el braç, la seva quarta. Després de 12 anys al Barça ha decidit que és el moment de separar-se del club que l'ha vist créixer i fer-se un dels millor laterals drets del món. La seva sortida, molt controvertida pel moment en què el jugador va anunciar que marxava -després de l'eliminació en Lliga de Campions contra el Montpeller-, deixarà un buit molt important en una plantilla que l'enyorarà.

El lateral hongarès marxarà al Veszprém del seu país, que el convertirà en el jugador més ben pagat del món si tanca un acord amb el Barça, que no posarà traves per deixar-lo marxar tot i tenir una clàusula de 3 milions d'euros. Ahir contra el Torrevella no va ser dels millors, no va fer un dels seus millors partits, però va ser capaç d'ajudar amb tres gols i una defensa extraordinària. Ell no és l'únic que ahir es va acomiadar del Palau. També ho van fer l'extrem Cristian Ugalde, el lateral Konstantin Igropulo i el pivot Marco Oneto.

La Lliga Asobal que va aconseguir el Barça ahir també és una altra victòria per al tècnic del Barça Intersport, Xavi Pascual. Pasqui, que va estar allunyat de les banquetes durant dos mesos perquè va ser operat d'una valvulopatia aòrtica que es va agreujar en el postoperatori, sap que aquesta nova lliga té un gust especial per tot el que ha patit aquesta temporada en l'aspecte personal i també com a entrenador quan va esclatar la notícia de Laszlo Nagy, poc abans del transcendental partit contra l'Atlètic de Madrid.

Triomf, també, de Daniel Saric

A més, aquesta Lliga Asobal no s'entendria sense elogiar Daniel Saric. El porter bosnià ha demostrat per què és un dels millors porters del món en una temporada en què molts records li han passat pel cap. I és que al mes d'abril es van complir vint anys de l'inici de la Guerra de Bòsnia, i Saric va patir-ho de ben a prop. La Lliga, un altre antídot per tornar a somriure.

stats