MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 26/06/2011

Ni els canvis en el reglament poden amb els Red Bull

Nuria García
2 min
Sebastian Vettel marca amb els dits les set poles que ha aconseguit aquesta temporada.

BarcelonaASebastian Vettel li és igual si la Federació Internacional de l'Automòbil (FIA) canvia el reglament o no. Després que durant la setmana s'hagi comentat pel pàdoc que la prohibició de modificar el mapa motor entre la classificació i la cursa -una mesura introduïda per la FIA des d'aquesta cursa- hauria de perjudicar els Red Bull, ahir a València Sebastian Vettel i Mark Webber van encarregar-se de posar fi a tots aquests rumors. "La resta pensava que perdríem més amb la prohibició de modificar el mapa motor. Tots hi hem perdut una mica", va dir un Vettel que semblava desafiar tothom.

Els dos Red Bull tornaran a ocupar avui, a València, la primera fila de la graella de sortida, una situació a què ja ens hem acostumat: ha passat en les vuit curses de la temporada. En set ocasions ha estat l'alemany qui ha encapçalat la graella, mentre que en l'altra -Montmeló- va ser el seu company, Mark Webber, qui va aconseguir la pole . I a València, un circuit urbà amb pocs llocs on es pugui avançar, sortir des de la primera fila és, si el pilot no comet cap errada, sinònim de victòria.

Novetats a Ferrari

D'ençà que van veure que calia evolucionar i revolucionar el monoplaça per apropar-se als Red Bull, a Ferrari treballen contra rellotge. A València, l'Scuderia presentava una nova suspensió al darrere i un nou aleró davanter. I les millores semblava que donaven els seus fruits, tot i que no prou per plantar cara a Red Bull. Alonso, que es va mostrar competitiu durant els entrenaments lliures, va veure com lluitava amb els McLaren i aconseguia el quart millor resultat. Per la seva banda, Jaume Alguersuari no va viure la seva millor qualificació. El català va voler-se guardar un joc de pneumàtics per avui i va jugar-s'ho tot en un intent de volta ràpida. I quan encarava el revolt que havia de ser el bo, va trobar-se trànsit a la pista, cosa que va provocar que no pogués passar a la Q2 i que es quedés en la 18a posició.

stats