Esports 25/06/2012

"No a les retallades" mentre hi hagi diners per pagar la F-1

Salva Almenar
1 min
Centenars de valencians es van manifestar als voltants del circuit urbà de València.

VALÈNCIACentenars de valencians es van manifestar ahir als voltants del circuit urbà de Fórmula 1 contra el "malbaratament" de diners que suposa organitzar el Gran Premi d'Europa. Amb el lema "Fórmula 1? Les persones primer, no a les retallades", els manifestants -5.000 segons els sindicats i 400 segons la policia- van mostrar la seva indignació per la política de retallades aplicada pel govern valencià mentre es gasten cada any 20 milions d'euros, aproximadament, en la celebració d'aquest esdeveniment.

La marxa convocada pels sindicats UGT i Intersindical Valenciana tenia com a objectiu "posar en evidència la contradicció" que suposa que, mentre uns "estan de festa i celebrant la Fórmula 1, milers de persones veuen perillar el seu lloc de treball". Tanmateix, van criticar que el govern valencià decideixi pagar "la festa d'uns quants" mentre tots els ciutadans estan patint les conseqüències de les retallades en serveis com l'educació i la sanitat.

Durant la protesta, els manifestants van mostrar cartells amb les cares de Francisco Camps, Rita Barberá i Bernie Ecclestone en què es podia llegir " Corruption is not the Formula " i pancartes que denunciaven que "aquesta festa [la Fórmula 1] l'estem pagant tots". Finalment, els sindicats van reclamar un canvi de model econòmic en què no es destinin recursos a esdeveniments que "no generen ni riquesa ni ocupació".

stats