Esports 16/08/2012

Només Wenger separa Alex Song del Barça

El mercat s'anima. El United fitxa Van Persie, el Bayern és quedarà amb Javi Martínez i el Barça és cada dia més a prop de fitxar Alex Song. El club confia poder fer-ho oficial abans del debut a la Lliga.

T.p. / M.m. / N.g.
3 min
SONG ESPERA NOVETATS El Barça es mostra optimista de cara a poder tancar  el fitxatge del camerunès abans del debut a la Lliga.

BARCELONA.L'Arsenal tenia massa feina ahir per avançar les negociacions per traspassar Alex Song al Barça. El club del nord de Londres va fer públic que accepta l'oferta del Manchester United per fitxar el màxim golejador de la lliga anglesa l'última temporada, Robin van Persie. Convertit en un jugador icònic de l'Arsenal, Van Persie havia decidit aquest any que ja era hora de marxar d'un equip que fa molts anys que no guanya títols importants. I la millor oferta era aquella d'uns 30 milions d'euros del United, una oferta que ha escandalitzat els aficionats gunners , que no poden ni veure el club d'Old Trafford.

La jornada d'ahir va ser ben moguda al futbol europeu. Després d'uns dies de calma, de sobte, una gran notícia s'emportava tots els titulars. El fitxatge de Van Persie, però, significa molt més. Ara el club de Londres necessita un referent ofensiu, i diferents mitjans anglesos parlaven de la possibilitat de veure Fernando Llorente jugant aquesta temporada a l'Emirates Stadium. Després de perdre dos jugadors tan importants com Cesc i Van Persie durant les dues últimes temporades, Arsène Wenger medita amb calma què haurà de fer ara. I una de les carpetes obertes és la d'Alex Song.

Wenger fa anys que fa equilibris per intentar mantenir un equip competitiu i complir, alhora, amb el pla econòmic de l'entitat. Com a argument defensiu el tècnic d'Estrasburg sempre recorda que fa unes temporades que el club gunner necessita tancar els exercicis amb un benefici superior als 20 milions d'euros per acabar d'amortitzar el nou estadi, l'Emirates. Ara l'Arsenal és un club venedor.

El Barça confia poder tancar l'operació durant els pròxims dies. I, portes endins, tant Andoni Zubizarreta com Sandro Rosell són optimistes, ja que les negociacions amb l'Arsenal són molt més senzilles que altres cops. L'escenari ideal seria poder oficialitzar el fitxatge abans del debut en Lliga dels homes de Tito Vilanova, però el tècnic francès és l'únic mur que queda entre el migcampista camerunès i el Barça.

L'Arsenal, pressionat

Després de la visita de Josep Maria Bartomeu a Londres, les posicions dels dos clubs s'han acostat molt. L'Arsenal, però, necessita moure el mercat abans que es tanqui, per aixecar la moral dels seus aficionats, i estudia la possibilitat de demanar al Barça que un jugador blaugrana passi a formar part de l'operació. El problema és que el Barça vol que sigui Ibrahim Afellay i Wenger no. A més, els blaugranes tenen molts homes de banda i pocs davanters. I l'Arsenal necessita un davanter per fer companyia a l'únic golejador nat que ara forma part de la plantilla, el francès Oliver Giroud, fitxat aquest mateix estiu provinent del Montpeller, on ha estat màxim golejador i campió de lliga. Però per fitxar un bon golejador i seguir obtenint beneficis l'Arsenal no en té prou amb els diners de l'operació de Robin van Persie. Alex Song, doncs, va camí de ser blaugrana en les pròximes hores. La secretaria tècnica blaugrana, a més, està segura que Arsène Wenger no demanarà que cap jugador del Barça formi part de l' operació Alex Song . Afellay, doncs, no jugarà a l'Arsenal.

Javi Martínez

Amb la carpeta de Van Persie -que ha volat a Manchester per passar la revisió mèdica- ben tancada, ara l'Arsenal haurà de comunicar al Barça què pensa fer amb Song. El club gunner seguirà sent un dels protagonistes del mercat de fitxatges. I si fitxa Llorente, jugador a l'agenda d'altres clubs, l'altre gran protagonista serà l'Athletic.

Durant les pròximes hores l'altra gran operació que es pot fer pública és el fitxatge de Javi Martínez pel Bayern, que pagaria entre 30 i 40 milions per endur-se el migcampista de l'Athletic. El jugador, que no fa gaire va ser el gran objectiu del Barça, marxaria a Alemanya en una de les operacions que mouria més diners de l'any. Més que Song i més que el croat Luka Modric, que cada dia sembla més a prop de ser nou jugador del Reial Madrid.

stats