Esports 27/08/2016

Nova Zelanda torna a derrotar Austràlia i s'emporta la Bledisloe Cup (29-9)

Els All Blacks mantenen un any més l'hegemonia enfront de l'etern rival australià

Ferran Vital
Nova Zelanda torna a derrotar Austràlia i s’emporta la Bledisloe Cup (29-9)

Els All Blacks han tornat a demostrar la seva superioritat a la segona jornada del Rugby Championship (el Quatre Nacions de l'hemisferi sud) després de tornar a derrotar la selecció australiana per un contundent 29 a 9 en el partit disputat avui a Wellington.

Els Wallabies australians, dolguts en l'orgull després de l'escandalosa derrota contra els neozelandesos la setmana passada a Sydney, han sortit al camp amb un plantejament molt més agressiu, mirant d'ofegar els campions del món amb una pressió molt alta i d'anul·lar la connexió entre Aaron Smith i Beauden Barrett, que tant de mal havien fet als australians la setmana passada.

Malgrat el plantejament més valent dels australians, als All Blacks només els ha costat 8 minuts trencar el dispositiu defensiu dels Wallabies i anotar el primer assaig del partit, de la mà de l'aler Israel Dagg. Minuts després, Dagg tornaria a penetrar la zona de marca australiana i permetria que els All Blacks se n'anessin al descans amb un marcador de 15 a 9.

Durant el segon temps els australians no han pogut mantenir la pressió sobre la zona de creació neozelandesa, i els All Blacks han començat a trobar espais i a generar superioritats a la zona ampla del camp. De fet, els All Blacks han anotat dos assajos més, de la mà de Julian Savea i de Sam Cane, mentre que els australians, justos de benzina, no han estat capaços de sumar cap punt al llarg del segon temps.

Amb aquesta victòria, Nova Zelanda es proclama campiona de la Bledisloe Cup (competició anual entre les dues seleccions oceàniques) i lidera el Quatre Nacions de forma incontestable amb 10punts.

L'Argentina busca revenja

Aquest vespre (20.40 h, Movistar Deportes) l'Argentina rebrà als Springboks sud-africans al petit estadi Padre Ernesto Martearena de Salta, al nord del país. Després del partit d'infart de la setmana passada, on els sud-africans es van imposar per 30 a 23 gràcies a un assaig sobre el xiulet final, els Pumas buscaran la primera victòria del campionat per situar-se en segona posició provisional del campionat, una fita que no ha assolit mai pel conjunt sud-americà.