29/04/2015

Obres d’art per somiar en el triplet

Quan Fernández Borbalán va xiular el descans, Luis Suárez, amb un somriure d’orella a orella, va buscar a la graderia els seus familiars i amb la mà ben oberta els va fer un gest ben clar: cinc. El Barça li havia fet cinc gols al Getafe en 45 minuts jugant un futbol estètic i efectiu. Un joc engrescador, alegre i amb creacions col·lectives que il·lusiona el barcelonisme amb el somni del triplet.

Quan falten, com a molt, vuit partits per acabar la temporada, l’equip sembla fresc de cames i de cap. No té lesions i el seu joc transmet alegria. I això malgrat que Luis Enrique va fer alguna rotació -Piqué va veure el partit a la llotja, i Iniesta, Rakitic i Mascherano a la banqueta-. L’equip va oferir la seva versió més engrescadora amb un primer temps en què els futbolistes van competir entre ells per veure qui feia el gol més bonic. Va ser un àpat farcit de gols preciosos, de jugades plenes d’imaginació i de desesperació d’un rival convertit en una joguina. Un partit gairebé perfecte fins al descans. A la segona part, després del 6-0, obra de Messi, l’equip, inconscientment, va aixecar el peu de l’accelerador. I això malgrat que Luis Enrique va decidir fer jugar tots els minuts Messi, Neymar i Suárez, un trident que ja ha fet més de 100 gols aquesta temporada. L’asturià va preferir donar descans a Busquets, Alves i Xavi, pensant en les pròximes finals. La primera, dissabte a Còrdova.

Sense el sancionat Alba, Adriano va controlar a la perfecció la seva banda, ajudant Bartra i Mathieu, ferms en la seva tasca de controlar les escapades dels davanters visitants. El Barça va elevar el nivell del seu futbol col·lectiu, amb pressió alta, ocupant els espais i amb un joc ofensiu fantàstic, en el qual Xavi i Rafinha van convertir-se en els principals aliats dels davanters. Xavi, com si fos un jove, va fer un gran gol (el quart) i va donar l’assistència a Suárez en el cinquè amb un toc deliciós amb l’esperó que va demostrar que el seu cap funciona més ràpid que el de qualsevol altre jugador. El Getafe no va poder posar cap parany a un Barça que de mica en mica s’acosta a la Lliga. El primer gol, de penal, es va convertir en un regal als ulls quan Messi el va marcar amb un toc delicat a l’estil Panenka. Neymar en va fer un i Suárez va ser un corcó contundent amb dues dianes durant un primer temps en què la gespa del Camp Nou va ser un museu a l’aire lliure.

A la segona part, Messi va fer l’últim gol amb un xut deliciós després d’una jugada en què els futbolistes del Barça van fer parets per enderrocar un mur que va acabar fet miques. El 6-0 semblava anticipar una tempesta encara més forta sobre el Getafe, però el líder va indultar un rival víctima del talent d’un Barça que il·lusiona més que mai la seva gent.