Esports 02/04/2011

Opel Corsa: una cara nova

2 min
L'últim model d'Opel Corsa amb molts canvis en el dissany exterior.

El Corsa es va començar a vendre a Europa l'any 1982. D'aleshores ençà hem viscut quatre generacions diferents d'un dels Opel més populars de la història, com acrediten els més d'onze milions d'unitats venudes fins ara durant aquests 29 anys, i que l'han consolidat com un dels líders del segment de cotxes petits. Al mercat espanyol, els Corsa signifiquen el 33% de les vendes totals d'Opel. Enguany esperen vendre'n unes 25.000 unitats, de les quals la majoria seran del model de cinc portes. Per això, durant els tres anys vinents, pràcticament cada semestre hi haurà una incorporació nova a la família dels Corsa.

L'actual generació va començar l'any 2007, i després que l'any passat s'introduïssin canvis profunds en tota la gamma a nivell de motors nous, canvi de marxes modificat disponible en tres opcions diferents i millores al xassís, ara arriba el torn de reformar l'aspecte exterior per tal de buscar clients més joves, que vulguin destacar de la resta d'automobilistes.

No estem davant d'un model nou, sinó d'un facelifting del que ja coneixíem, bàsicament a través de molts canvis en el disseny de la part frontal -fars, llums diürnes, entrada d'aire...- , la introducció de quinze colors disponibles, i l'opció de personalitzar tant l'exterior com l'interior d'aquest cotxe de moltes maneres possibles. A més, cal destacar les versions Color Edition, amb tonalitats bicolors, i la Línea Pack, que permet combinacions infinites a través de bandes adhesives diverses per decorar llocs estratègics de la carrosseria del cotxe. Per dins s'han introduït teixits nous, que es poden combinar amb els elements cromàtics diferents de la consola central.

La gamma de motors dièsel contempla propulsors de fins a 130 cavalls, mentre que la de gasolina arriba fins als 192. Aviat hi haurà una versió GLP per utilitzar el gas liquat com a combustible impulsor.

Però el més interessant d'aquests propulsors és que la tecnologia Ecoflex els permet reduir el consum en gairebé un 22% respecte dels models de l'any 2008, amb un increment de potència del 27%. L'actual motor anuncia un consum de 3,5 litres als cent quilòmetres, complint la normativa Euro5 i amb unes emissions contaminants de 94 g de CO per quilòmetre.

Aquesta revisió del Corsa també incorpora un particular sistema Start&Stop que redueix el consum gairebé un 9%, i que deixa de funcionar si la bateria està massa baixa, o si fa massa fred a l'exterior.

Un dels components més in- teressants d'aquest cotxe és el sistema d'informació i comunicació Touch&Connect, desenvolupat per Bosch, que ofereix una pantalla tàctil a color, mapes de vint-i-vuit països, Bluetooth, connexions per iPod i ports USB.

El millor

El disseny revisat

Els consums continguts

Les baixes emissions d'elements contaminants

El pitjor

Els acabats plàstics interiors

La resposta pel motor

El soroll del motor dièsel a 3.000 RPM

Fitxa tècnica

MOTOR: 4 dièsel i 7 benzina

POTÈNCIA: Des de 65 a 192 CV

CANVI: 3 diferents, 5 velocitats

TRANSMISSIÓ: Al davant

PES: 1.130 kg

MIDES: 3,999 x 1,713 x 1,488

DIPÒSIT: 48 litres

MALETER: 330 l de càrrega. PREU: De 12.215 a 23.850 euros

stats