Esports 11/04/2012

Ovació del Camp Nou al minut 22 per a Éric Abidal, operat del fetge

N. Arroyo
1 min

BARCELONA.Éric Abidal va entrar ahir al matí al quiròfan per sotmetre's a un delicat trasplantament de fetge a l'Hospital Clínic de Barcelona, on va ser ingressat dilluns perquè el doctor García Valdecasas l'operés. Al moment del tancament d'aquesta edició, Abidal encara era a la sala d'operacions i el Barça encara no havia emès cap comunicat mèdic, un comunicat que els serveis de comunicació del club tenien previst emetre avui al matí.

"Abidal encara és a la sala d'operacions, però ens han dit que l'operació s'estava acabant i que ha anat bé. Caldrà veure què passa els pròxims dies i hores i ser molt prudents", va dir Guardiola a tres quarts de dotze de la nit. El tècnic català va admetre que els jugadors havien volgut dedicar el triomf a Abidal i el seu cosí, que és el donant de fetge en aquesta operació.

El Camp Nou va voler recordar el seu futbolista amb una immensa ovació al minut 22, ja que aquesta xifra coincideix amb el dorsal del francès. Andoni Zubizarreta va confessar que el club seguia a l'espera de seguir l'evolució: "Ens han dit que aquestes coses són llargues i que demanen el seu temps". Xavier Faus, vicepresident econòmic, es va expressar en els mateixos termes. "És una operació molt llarga, perquè primer s'ha de tractar el pacient que dóna l'òrgan desinteressadament i després es comença a tractar el segon pacient". Faus va voler tranquil·litzar tothom repetint que "són intervencions complexes, perquè requereixen d'aquestes dues parts, la del donant i la del pacient que rep l'òrgan".

Un cop finalitzada l'operació, Abidal s'haurà d'estar quinze dies ingressat al Clínic abans de poder abandonar el centre hospitalari per seguir la recuperació.

stats