BÀSQUET: EUROLLIGA
Esports 07/04/2012

El Panathinaikòs d'Obradovic no falla a la seva cita amb la 'final four'

àlex Gozalbo
2 min
Zeljko Obradovic, l'entrenador del Panathinaikòs, durant el cinquè partit contra el Maccabi Electra Tel Aviv.

BARCELONAAquest dijous farà 20 anys que Zeljko Obradovic va guanyar la seva primera Eurolliga com a entrenador. El tècnic la va aconseguir a Istanbul, la ciutat turca on de l'11 al 13 de maig intentarà sumar el seu novè títol, el sisè amb el Panathinaikòs. El seu rival a les semifinals serà el CSKA Moscou, mentre que a l'altra banda del quadre hi haurà l'Olympiacos i el Barça Regal.

"Estem una vegada més a la final four i és un objectiu que hem aconseguit després d'un camí difícil. Ens mereixíem ser-hi, encara que és la primera vegada que ens hem vist obligats a jugar cinc partits per classificar-nos", assegura Obradovic. L'entrenador serbi va aconseguir el seu primer títol en una ajustada final en què el Partizan es va imposar per 71-70 a la Penya i que es va resoldre amb un triple de Sasha Djordjevic des d'una de les cantonades de l'Abdi Ipekci Arena, el mateix pavelló en què diumenge el Ciudad Ros Casares va sumar el seu primer títol de l'Eurolliga Femenina.

"Amb el nivell actual de l'equip no n'hi haurà prou per defensar el títol de campions a la final four . Necessitem més jugadors per ajudar l'equip i aquesta és la meva meta per al pròxim mes", va afirmar Obradovic. Tot i els seus vuit títols a l'Eurolliga, més que cap altre entrenador, el serbi és un especialista a interpretar sempre el paper de víctima, i això és el que farà abans de disputar les semifinals contra el multimilionari projecte del CSKA Moscou.

La classificació del Panathinaikòs, que es va certificar dijous amb una ajustada victòria contra el Maccabi Electra Tel Aviv (86-85), va estar envoltada de molta polèmica, ja que els àrbitres no van penalitzar amb falta personal cap dels contactes que Tal Burstein va rebre mentre intentava capgirar el marcador en l'última acció. "Va ser escandalós i inexcusable, els van regalar la sèrie", va criticar David Blatt, l'entrenador del Maccabi Electra Tel Aviv.

La Penya juga a València

D'altra banda, el Fiatc Joventut visita aquesta tarda (19.30 hores) el València Basket en un partit en què Salva Maldonado no podrà comptar amb Eulis Báez ni Nacho Llovet. Tres victòries separen els dos equips a la classificació de la Lliga Endesa.

stats