Esports 19/08/2012

Partit de luxe per començar

El Reial Madrid s'enfronta aquesta tarda (19 h) contra un València que vol començar la Lliga sumant. Els de Pellegrino, que s'han renovat a fons, estan preparats per donar la sorpresa al coliseu blanc.

David R. Jover
2 min
Partit de luxe per començar

BARCELONA.La continuïtat contra el canvi. La renovació a la banqueta i a la gespa del València visita avui el Santiago Bernabéu, que no veurà cap cara nova, de moment. El Reial Madrid de José Mourinho no ha fet cap contractació i manté el bloc que la temporada passada va aconseguir ser campió de Lliga tres anys després.

A l'espera de si s'acaba concretant el fitxatge de Luka Modric (Tottenham), que facilitaria la sortida del brasiler Kaká, José Mourinho es va mostrar molt tranquil a la roda de premsa prèvia, massa pel que és habitual.

El tècnic lusità no va voler entrar en guerres el primer dia i va obviar qualsevol pregunta relacionada amb els fitxatges i, sobretot, amb el Barça. "No tinc cap interès a parlar dels oponents, si no és el pròxim rival en Lliga. No vull saber què han dit o no", va etzibar un Mourinho qüestionat per les paraules de Dani Alves, que va afirmar que el Barça seguia sent el millor equip d'Europa.

Rival perillós

El gran problema del Madrid aquesta tarda no serà el Barça sinó el València de Mauricio Pellegrino.

L'equip xe s'ha renovat molt aquest estiu i ha volgut canviar diverses peces i compensar encara més un equip cridat a ser el guanyador de l'anomenada altra Lliga . I és que competir amb Madrid i Barça sembla molt complicat, tot i que Pellegrino, amb treball i esforç, no renuncia a res d'entrada.

L'exjugador blaugrana, que va coincidir amb Mourinho al Barça la temporada 1998-1999, quan ell era jugador i el portuguès el segon de Van Gaal, torna avui al Santiago Bernabéu amb la il·lusió d'un novell que vol començar amb bon peu una nova etapa a la seva vida, la primera al futbol europeu com a primer entrenador.

Per fer-ho possible, el València ha pescat al Reial Madrid jugadors amb qui no comptaven, com per exemple l'internacional argentí Gago, a més de Canales i Parejo, que seguiran a la disciplina del club que presideix Manuel Llorente. El València, que després del Barça és l'equip que més ha invertit fins ara, ha incorporat també Nelson Valdez, Andrés Guardado, João Pereira i Jonathan Viera.

Sens dubte, Mauricio Pellegrino buscarà canviar la cara d'un València que tot i obtenir uns resultats més que decents les últimes tres lligues, busca més identificació amb l'aficionat, que diversos cops va esbroncar l'equip i va acabar traient mocadors a Mestalla. A Madrid això pot començar a canviar.

stats