LA LLIGA
Esports 04/02/2012

Partit sense xarxa i amb fred siberià

Albert Solé
3 min
MESSI SEMPRE JUGA BÉ
 Guardiola sap que un mal dia de l'argentí és millor que un de bo de qualsevol altre.

Tal com està la Lliga després de l'ensopegada al Madrigal de dissabte passat -menys 7 punts respecte del Madrid-, el Barça ja només té un camí si vol ser campió per quarta vegada consecutiva: guanyar-ho tot. Ja no tenen xarxa, ni marge d'error. Anys enrere 7 punts no serien tants, però ara, al nivell que estan els dos grans equips de la Lliga espanyola, són un abisme. El Barça sap que el Madrid fallarà molt poc, i quan ho faci han de poder-ho aprofitar.

Avui els homes de Mourinho tornaran a jugar abans que els blaugranes (20 h), i ho faran a Getafe, l'únic estadi on el Barça ha perdut aquest temporada. Si hi ha una mínima esperança que el Madrid es deixi punts al Coliseo Alfonso Pérez, el Barça ha de lligar ben curt els tres punts d'aquesta nit (22 h) al Camp Nou contra la Reial Societat. Pep Guardiola sap que ja no cal motivació extra per als jugadors a aquestes altures del curs: "A la Lliga ja sabem que estem en una situació en què o es guanya o quasi ja està. A la Copa estem a un partit d'una altra final. I a la Champions estem als vuitens, on cada partit és vital. Ja sabem on som, no cal gaire retòrica. Jugar tan bé com puguem per guanyar-ho tot, a veure si en som capaços". Ras i curt. O victòria o tanquem la paradeta.

L'altre rival del Barça aquesta nit serà el fred siberià que fa dies que anuncien els homes de temps. Les temperatures estaran sota zero, una situació a què el Barça no està acostumat. Però on es notarà més serà a la grada, previsiblement més buida del que és habitual, i en especial perquè es juga a les 10 de la nit.

Xavi jugarà?

Una de les tasques més importants del tècnic del Barça aquestes setmanes és la gestió de la minsa plantilla per culpa de les baixes i la dosificació dels descansos. Dimecres a València va descansar Xavi Hernández, i avui li podria tocar a algun altre jugador. "Xavi està millor, li ha anar molt bé aquest descans. Tots pensem «Xavi ho aguanta tot», però no. És un jugador molt fiable, però fa quatre anys que no descansa, i arriba un moment que el cos diu prou. Ha descansat i ha vingut amb un bon to", deia ahir Guardiola, sense confirmar si el de Terrassa seria titular avui. Però hi ha altres jugadors amb molta "tralla" al cos -com diu sempre el tècnic-, i també hauran d'aturar-se algun dia. Guardiola assegura que a l'equip no li passa res en especial després de tres empats consecutius, i que l'únic enemic contra el qual han de lluitar és el calendari, massa carregat, com sempre, però que amb les cinc baixes de jugadors importants alhora, encara es fa més feixuc.

Què li passa a Messi?

A banda de les baixes la petita mala ratxa de joc i resultats coincideix amb el Messi més humà dels últims temps. Va fallar un penal decisiu a Mestalla i ja fa tres partits que no marca. Guardiola, però, no té dubtes: "Messi sempre està bé, és molt competitiu. Sovint assumeix responsabilitats que no li pertoquen, però és el més determinant. És un jugador que sense estar al millor nivell està per sobre de la resta".

Aquesta nit visita el Camp Nou la Reial Societat, el 12è classificat, que lluita per no tornar a caure a prop de les places de descens, però que va ser el primer equip contra el qual va ensopegar el Barça, després de malgastar un 0-2 a Anoeta (2-2 final). "Va ser en aquell partit que sempre ens costa tant, el primer després de la primera aturada de seleccions al setembre, i el Leo i Mascherano venien de l'Índia...", explica el tècnic, que recorda els perills dels guipuscoans: "És un equip que arriba a les bandes i centra, i els centrals són atrevits en la sortida de la pilota". El conjunt que dirigeix el francès Philippe Montanier -que va estar a la corda fluixa algunes setmanes- arriba a Barcelona també amb moltes baixes, tots de jugadors titulars: Zurutuza i Iliarramendi (lesionats) i Demidov, De la Bella i Elustondo (que són dubte).

stats