NBA
Esports 05/02/2012

Els Lakers perden els papers i cauen amb els Utah Jazz (96-87)

El pivot Al Jefferson i l'ala pivot Paul Millsaphan liderat el tiomf dels Jazz davant d'uns Lakers on el tèncic Mike Brown va ser expulsat

Efe
3 min
Pau Gasol, en acció contra els Jazz

Barcelona Watson, que va sortir com a reserva, va sorgir amb la millor inspiració encistelladora en el quart període i va ajudar als Jazz a aconseguir ratxa de 14-0, que va establir la diferència al marcador final.

El base reserva dels Jazz va concloure el partit amb 11 assistències, incloses sis en el quart període, i vuit punts - tots aconseguits en els últims 12 minuts del partit -, que el van convertir en el sisè jugador i factor sorpresa de l'equip de Utah. L'atac balancejat dels Jazz va tenir a Jefferson com a líder en aconseguir un doble-doble de 18 punts, 13 rebots i dos taps, que va impedir que els homes alts dels Lakers poguessin ser factor guanyador per a l'equip angelí.

Mentre que Millsap el va recolzar en aconseguir també un doble-doble de 16 punts, 13 rebots, va donar quatre assistències, va posar dos taps i va recuperar una pilota. L'aler Josh Howard i l'ala pivot Derrick Favors aportar 12 punts cadascun com a reserves, mentre que l'aler principiant Kanter va arribar als 10 punts i va capturar sis rebots, completant la llista de cinc jugadors dels Jazz que van tenir dobles dígits.

Com a equip els Jazz van tenir un 45 per cent d'encert en els tirs de camp, comparat al 39 dels Lakers, a més de capturar 50 rebots per 41 de l'equip angelí. Els Jazz van rebre una suport de 49 punts aconseguits pels reserves, mentre que els homes de la banqueta dels Lakers es van quedar amb només 12 punts.

Però un cop més els "Big Three" dels Lakers, aquesta vegada encapçalats per l'ala-pivot català Pau Gasol van aconseguir superar la barrera dels 20 punts al final van confirmar que tenen una manca preocupant en els llocs titulars de base i aler, a més de la poca qualitat que el quadre de reserves.

L'escorta Kobe Bryant va encapçalar de nou l'atac dels Lakers en aconseguir 26 punts (6-16, 3-6, 11-12), però no va estar actiu en altres facetes del joc i es va notar al final del partit al quedar-se amb només un rebot i una assistència. Mentre que Gasol va repetir doble-doble per nit consecutiva a l'aportar 24 punts i 16 rebots, inclosos 10 defensius, que el van deixar com a líder en el joc sota les cistelles.

Gasol, que va aconseguir el tretzè doble-doble de la temporada, va disputar 36 minuts i va anotar 9 de 20 tirs de camp i 6-7 des de la línia de personal, va repartir quatre assistències i va posar dos taps. El pivot Andrew Bynum també va aconseguir un doble-doble per segona nit consecutiva, després d'aconseguir 21 punts, 12 rebots i dos taps, però aquesta vegada, a diferència del que va passar la nit anterior davant els Nuggets de Denver, no van poder guanyar Jazz el duel sota la cistella. La falta de suport de la resta dels seus companys, es van combinar per només 16 punts, i en el quart període els Lakers només van poder anotar 5 de 17 tirs de camp.

A més el factor Watson va pesar massa en el joc dels Lakers, que van sentir l'esforç realitzat davant els Nuggets i els titulars no van trobar a la banqueta l'ajuda necessària. La victòria va permetre als Jazz (13-9) guanyar per primera vegada aquesta temporada als Lakers (14-10) en els tres enfrontaments que han tingut, amb dos partits disputats a l'EnergySolutions Arena, de Salt Lake City.

L'entrenador dels Lakers, Mike Brown, va ser expulsat amb 8:34 minuts per jugar-se del quart període després de protestar enèrgicament l'àrbitre Zach Zarba que no xiules personal a un robatori que li va fer Watson Gasol dins de la pintura i va permetre a Favors fer un mat.

L'expulsió de Brown va generar que els Jazz amb Watson inspirat comencessin la ratxa de 14-0 que va donar a l'equip de Utah la major avantatge del partit amb parcial de 83-68 i 6:18 minuts per jugar-se.

Sense Brown a la banqueta, totes les pilotes van passar per Bryant i l'estrella dels Lakers va aconseguir dos triples consecutius i va anotar tres punts des de la línia de personal, que van ajudar a que l'equip es mantingués en el partit, però al final no van poder evitar la vuitena derrota fora del seu camp.

Els Lakers han començat una gira de sis partits i tenen marca de 1-1 allunyats de l'Staples Center. El primer triomf que van aconseguir aquesta temporada els Lakers fora del seu camp va ser davant els Jazz i van perdre set de consecutius fins que divendres van guanyar als Bucks de Milwaukee i divendres als Nuggets.

stats