NBA
Esports 30/03/2012

Westbrook enfonsa els Lakers a l'Staples en el triomf d'Oklahoma Thunder (93-103)

Oklahoma, amb un Westbrook superlatiu (36 punts), ha demostrat per què és el líder de l'Oest (38-12) en superar els Lakers a casa seva

Efe
2 min
NO ES MOU DE LOS ANGELES  L'aler pivot Pau Gasol continuarà als Lakers.

Los ÀngelesOklahoma City Thunder, el millor equip de la Conferència Oest, va demostrar el perquè de la seva classificació en passar per sobre de Los Angeles Lakers (93-102) amb una actuació superlativa del base Russell Westbrook, autor de 36 punts, en el retorn de Derek Fisher a l'Staples Center. El seu company Kevin Durant va aportar 21 punts i 11 rebots, mentre que Andrew Bynum va ser el millor dels angelins, amb 25 punts i 13 rebots. Kobe Bryant va registrar 23 punts (7/25 en tirs) i Pau Gasol hi va afegir 13 punts i sis rebots.

És la tercera derrota dels Lakers en els últims quatre partits com a locals, i la segona dels californians en dos duels davant l'Oklahoma aquesta temporada (l'anterior, 100-85, al febrer). La franquícia de los Àngeles va dedicar abans del partit un emocionant vídeo a Fisher, amb imatges que incloïen alguns dels seus tirs decisius i records dels cinc anells aconseguits amb els Lakers.

Les emocions van donar pas a un arrencada elèctrica, disputada al màxim de revolucions, sense que les defenses poguessin fer res amb el torrent ofensiu de cada equip i amb enfrontaments en els quals saltaven espurnes des del començament, com el de Bynum i Kendrick Perkins. Un temps mort de Scott Brooks va mirar de tallar el ritme del partit, però no va poder frenar l'activitat del pivot angelí, agressiu i concentrat després d'haver viscut des de la banqueta els minuts finals de l'últim partit del seu equip, davant els Warriors, dimarts. Un parcial de 13-0 va posar amb onze d'avantatge els californians (22-11), moment en què va ingressar Fisher a la pista –ovació del pavelló inclosa– i Durant va aconseguir la seva primera cistella, quan faltaven segons per al final del primer quart.

L'estrella d'Oklahoma no carburava (1/9 en tirs) a causa de la defensa de World Peace i Matt Barnes, però el banc dels Thunder va respondre de la mà de James Harden i el mateix Fisher, que va anotar set punts consecutius per reduir el dèficit a cinc punts (32-27). El trident format per Bryant, Bynum i Gasol no perdia pistonada i entre ells van anotar 35 dels 49 punts del seu equip al descans, però Oklahoma seguia a l'aguait gràcies al desvetllament d'homes com Serge Ibaka i Thabo Sefolosha, encertat en la defensa al 24 angelí.

Amb 49-44 al descans, les coses no van trigar a igualar-se. Gasol es va haver de retirar aviat a la banqueta amb problemes de faltes (va fer la quarta acabat d'iniciar el tercer període) i Ibaka va posar per davant els seus (49-52) amb molta energia a la zona. Els Lakers feien aigües des de l'exterior (0/5 en triples) i el 0/7 en tirs de World Peace tampoc ajudava. Durant va ensumar la sang i va liderar un parcial de 0-11 fins que Sessions va anotar des del tir lliure. Era la primera cistella del seu equip en quatre minuts.

Els de Mike Brown van seguir sense reaccionar mentre Westbrook, explosiu i imparable, mantenia el seu espectacle particular. Van aparèixer llavors algunes esbroncades al pavelló, que van ser silenciades per un brutal mat de Durant sobre Gasol i un triple de Harden (72-91) que pràcticament liquidaven el duel. Dos triples de World Peace van reduir el dèficit (87-96), però les males decisions de Bryant en el tram final i l'encert de Westbrook van resultar determinants.

stats