Esports 27/08/2012

Un Pedrosa genial supera Lorenzo en una gran cursa

Nuria García
3 min
Un Pedrosa genial supera Lorenzo  en una gran cursa

BARCELONAL'espectacle que van oferir ahir a Brno Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo frega l'excel·lència. Tots dos es van exhibir en una cursa d'aquelles que els aficionats no volen que s'acabin mai, amb emoció fins a l'últim revolt. Sense Stoner, que viatja a Austràlia a operar-se del turmell, potser la cursa d'ahir és l'aperitiu del que ens oferiran en les sis curses del Mundial que falten per acabar la temporada quan els dos primers, els protagonistes de la cursa d'ahir, estan separats per només 13 punts.

La igualtat entre tots dos és màxima i així es va veure ahir a Brno. Lorenzo i Pedrosa van rodar plegats des de la primera volta i, tot i que el balear es va intentar escapar, el català es va enganxar a la seva roda i el va perseguir per tot el traçat, estudiant els moviments del seu rival. Quan s'havia arribat a l'equador de la prova, Pedrosa va veure un petit forat i va superar Lorenzo. El ritme de tots dos va ser tan impressionant que, a més d'alternar-se de manera consecutiva la volta ràpida, van deixar els seus perseguidors enrere, sense opcions -Crutchlow, que va ser tercer, va creuar la línia de meta a 12 segons de Pedrosa.

Amb el català al davant, ara era el mallorquí el que gir rere gir estudiava els moviments del seu rival. Pedrosa va tancar molt bé totes les portes. El pas pel revolt de Lorenzo era molt ràpid, però Pedrosa treia rendiment de les seves bones frenades i la seva capacitat d'accelerar a la sortida dels revolts. I així, amb tots dos rodant plegats, es va arribar a l'última volta. "En un revolt d'esquerres he obert la porta una miqueta més i de sobte he vist la moto de Lorenzo al costat de la meva cara!", relatava Pedrosa. Quedava mitja volta i el balear liderava la cursa. Pedrosa, que buscava la segona victòria consecutiva, no va tirar la tovallola i en l'últim revolt va fer l'atac. "M'he posat al seu costat i quan he deixat anar els frens, estàvem en paral·lel. He mantingut la meva traçada i he guanyat, ha estat al·lucinant, potser ha estat una de les meves millors curses a MotoGP", deia un Pedrosa exultant. El català arribava al parc tancat i, després de rebre les felicitacions dels mecànics i de Lorenzo, s'abraçava amb el seu pare: "És el seu aniversari i vull dedicar-li el triomf", afirmava amb cara de satisfacció.

Márquez amplia l'avantatge

Marc Márquez va gestionar a la perfecció la cursa de Moto2 a Brno. El de Cervera es va situar quart a la sortida però ràpidament va superar Iannone i Pol Espargaró per enganxar-se a Luthi. Es va quedar estudiant el pilot suís durant 17 voltes i, quan només en faltaven tres, Márquez va decidir atacar. Luthi el va seguir, però no va poder superar-lo i el català va obtenir un triomf que li permet ampliar els punts de diferència respecte del segon classificat al Mundial, el també català Pol Espargaró, a 48 -gairebé dues curses, ja que el campió en suma 25-. El petit dels germans Espargaró ahir només va poder ser tercer. El de Granollers es va barallar durant bona part de la cursa amb Andrea Iannone. Faltaven vuit voltes quan el va superar, però ho va fer quan onejaven banderes grogues, així que des del mur l'avisaven que s'havia de deixar avançar per l'italià. Tot i això, com Márquez, a tres voltes Espargaró va deixar enrere Iannone i va pujar al calaix més baix del podi.

A Moto3, amb la cursa declarada en mullat però amb la pista eixugant-se amb el pas de les voltes, el triomf va ser per a l'alemany Jonas Folger. El líder del Mundial, Sandro Cortese, es va veure sorprès en l'última volta pel mallorquí Lluís Salom, que li va pispar la segona posició. Maverick Viñales només va poder ser quart, seguit del barceloní Àlex Rins. Viñales segueix segon del Mundial, a 32 punts de Cortese.

stats