LLIGA ENDESA
Esports 13/11/2011

La Penya perd però recupera el seu holandès favorit

àlex Gozalbo
2 min
Deu mesos després Henk Norel va tornar a jugar ahir a Valladolid, on va completar aquesta esmaixada.

BarcelonaHenk Norel va arribar a Badalona l'any 2005. L'espigat pivot holandès, a qui alguns scouts comparaven amb Pau Gasol, hi va anar per fer unes proves durant sis dies i ja fa sis anys que és a la Penya, on ha fet gran amistat amb jugadors com Pere Tomàs, a qui tracta com un germà.

Ahir Norel va tornar a sentir-se jugador de bàsquet, en participar en un partit de la Lliga Endesa deu mesos després de la seva lesió a Vitòria. El pivot va patir una ruptura del lligament creuat anterior del genoll esquerre en un partit que el seu equip va perdre contra el Caja Laboral. Amb ell a l'equip, la Penya va aconseguir la temporada passada un registre de 9 victòries i 7 derrotes que li va permetre jugar la Copa del Rei de Madrid. Sense ell, 5 triomfs i 13 derrotes.

Un mes després de la lesió, el jugador va ser operat per Ramon Cugat i va iniciar una recuperació que, per moments, s'ha fet eterna per a un equip que el necessita més que mai a prop de cistella, ja que el Fiatc Joventut està patint per defensar els pivots rivals. El botxí de la setmana passada va ser Boniface Ndong (20 punts i 10 rebots), el d'ahir, quan la Penya va perdre a Valladolid (86-67), Hervé Touré (24 punts i 6 rebots).

"No em sento gaire content. Tots esperàvem més d'aquest partit a Valladolid. Ara toca seguir treballant, ja que individualment encara no estic al meu nivell", va dir Henk Norel a Ràdio Ciutat de Badalona. "En entrar a la pista em vaig sentir bé, còmode. Un jugador de bàsquet el que necessita és jugar i això és el que tenia ganes de fer", va assegurar el pivot.

Norel va voler aprofitar les hores que Dani Moreno, el preparador físic del Fiatc Joventut, i Josep Maria Pérez, el fisioterapeuta, han treballat al seu costat. "La seva feina ha estat clau, no tan sols físicament sinó sobretot mentalment", va recordar des de Valladolid.

El jove de 24 anys sap quins són ara els aspectes que ha de millorar: "He d'agafar velocitat de peus. Si ho faig, segur que les coses milloren".

"Amb la incorporació de Norel -va assegurar Salva Maldonado- definirem una mica millor els rols dins de l'equip. Ningú de fora vindrà a solucionar-nos els problemes. Els que som haurem de tirar endavant".

El Fiatc Joventut, que suma dues victòries en set jornades, tindrà una setmana completa per preparar el partit de diumenge contra el Blusens Monbus.

Downs també torna a jugar

La reaparició de Henk Norel no va ser l'única de la jornada, ja que Micah Downs també va tornar a jugar a la Lliga Endesa. Ho va fer en un partit en què l'Assignia Manresa va perdre (88-82) a la pista del Lagun Aro GBC de Sito Alonso. El conjunt que entrena Salva Maldonado va començar bé el partit, però a poc a poc va patir en defensa per aturar el joc ofensiu del conjunt basc.

Tot i la derrota, l'aler nord-americà va completar un bon partit en anotar 18 punts.

stats