Esports 24/01/2012

Pepe evita de moment la sanció que Balotelli rebrà aviat

T.p.
2 min
Pepe evita de moment la sanció que Balotelli rebrà aviat

BARCELONA.Menys de 24 hores després d'intentar trepitjar el cap del jugador del Tottenham Scott Parker, el jugador italià del Manchester City Mario Balotelli va veure com els membres de la Federació Anglesa de Futbol (FA) li obrien un expedient i anunciaven que serà investigat per agressió i que s'exposa a una sanció de quatre partits. Balotelli, de fet, fins i tot té sort que la FA no hagi tramitat el cas a la policia, com ja ha passat algun cop en el futbol britànic, en tractar-se d'una agressió molt perillosa.

Tot i ser una trepitjada menys perillosa, la de Pepe segueix sense càstig. La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va fer pública ahir la llista d'amonestacions corresponents als partits d'anada dels quarts de final de la Copa i Pepe només apareix entre la llista de jugadors amonestats amb una targeta groga per "joc perillós". El jutge de competició, doncs, no ha estudiat el cas. Ara és el torn del jutge únic, que té temps fins dimecres -quan es reuneix, justament abans del partit de tornada de la Copa- per actuar d'ofici.

De fet, després de la reunió d'ahir a la seu de la RFEF, el jutge únic Alfredo Flórez va explicar als periodistes presents que només s'havien mirat les actes dels partits i que, per tant, les sancions afecten només els jugadors que l'àrbitre va enxampar i les accions que va fer constar a l'acta. Dimecres, en canvi, s'hauria d'estudiar el cas de Pepe i es decidirà si s'actua d'ofici o no. Iniesta, que ahir va parlar amb els mitjans de comunicació, va admetre que és sorprenent que accions com aquestes no rebin el càstig merescut, perquè, a més, "tothom ho ha vist". Mourinho, en canvi, ja va recordar diumenge a la nit la versió del jugador portuguès i el Madrid: "Ens ha dit que va ser una acció sense mala intenció. Si no el creieu, li dieu a ell".

El jutge únic no actua d'ofici en una situació així contra un jugador, basant-se en imatges de televisió, des del 2003, quan De Pedro va trepitjar el ventre de Javi González durant un derbi Athletic-Reial Societat. En canvi, el mateix tècnic del Madrid, José Mourinho, sí que va ser sancionat d'ofici per posar el dit a l'ull de Tito Vilanova. Al comunicat d'ahir de la RFEF, doncs, Pepe, Coentrao, Callejón, Carvalho i Piqué veuen com es manté la groga que van veure per joc perillós, així com Forlín, de l'Espanyol. Puyol la té per fer observacions a l'àrbitre i Sergio Busquets per "infracció de les regles del joc".

El Barça ha decidit que no presentarà cap acció legal en aquest cas, i ho deixa tot en mans dels responsables de la RFEF.

stats