Esports 19/07/2017

Estrena molt còmoda d’un Espanyol que abusa d’un Persija tou (0-7)

Els blanc-i-blaus han golejat el conjunt indonesi amb debuts d'Hermoso, Sergio García i Granero, autor de dos gols

Roger Requena
Baptistão i Jurado feliciten a Granero, golejador en la seva estrena amb l'Espanyol

BarcelonaEl segon Espanyol de Quique Sánchez Flores s'ha estrenat amb un partit que ha resumit d’allò més bé una pretemporada: un equip de primer nivell no necessita prémer l’accelerador per abusar d’un altre conjunt més dèbil de nivell i entitat clarament inferior. Si fa anys els blanc-i-blaus començaven els cursos amb golejades contra combinats de la Vall d'Aran, aquest cop li ha tocat al Persija Jakarta (0-7), setè classificat de la lliga d'Indonèsia, rebre un correctiu d'un equip molt superior tècnicament. Més enllà de les estrenes de Granero, Sergio García i Hermoso, poques conclusions tàctiques en un duel que, bàsicament, ha servit per continuar agafant rodatge i ritme.

El primer test de la pretemporada amb prou feines ha suposat una mínima exigència física per als periquitos, molt superiors des del començament fins al final. D'història, el partit n'ha tingut ben poca. Ha estat un bon moment, això si, per veure en acció les primeres cares noves del conjunt espanyolista. Quique no ha necessitat extrems per desarmar una defensa desestructurada i amb grans mancances tàctiques. Amb un mig del camp de perfil clarament associatiu amb homes com Jurado, Granero o Roca, ha dominat un duel on Pau, una de les cares noves, amb prou feines ha arribat a tocar cap pilota. Tampoc ha tingut feina Hermoso, que més enllà d’alguna aparició puntual a l’hora de construir el joc, no s’ha vist exigit en cap moment. Per veure el retorn de Sergio García ha calgut esperar la segona part, encara que el del Bon Pastor no ha pogut fer acte de presència al marcador.

Granero, bigolejador

L'estrena més destacada d'un nouvingut ha estat la d'un Granero que ha debutat com a golejador fent honor al dorsal que portava, el 9, que ha anotat dos bons gols en un primer temps que ha acabat 0-5. El primer, en rematar sol un mal refús alt de la defensa dins de l’àrea. El segon, en resoldre també d'entrada una bona centrada de Jurado, que més tard s’apuntaria a la festa amb un quart gol on ha enganyat un defensa i el porter amb gran classe. Abans, Moreno havia confirmat que no ha perdut l’olfacte obrint la llauna en rematar, amb una volea difícil i espectacular, una centrada d’Aarón des de l’esquerra. També s’ha apuntat a la festa golejadora David López, que ha pentinat amb èxit una centrada precisa de Granero.

A la segona part, el Persija ha fet alguns canvis que li han permès millorar la imatge mostrada. Paral·lelament, l’Espanyol ha fet algunes modificacions per dosificar esforços i evitar caure en el conformisme. Aarón s'ha estrenat com a golejador amb el primer equip en un duel on ha estat més a prop de l’àrea rival que de la pròpia, i on també ha donat l’assistència a Diop en el setè gol. Quique ha aprofitat per donar minuts a joves com Navarro, Melendo, Rober Correa, Puado, Royo o Edu Frías.

Un cop finalitzi aquesta gira per Indonèsia, on encara haurà d’acudir a alguns actes comercials i institucionals més, l’Espanyol jugarà el proper partit en terres catalanes el proper dimarts 25 de juliol. Serà contra l’Olot, a les 20 h.