ELS CENTRALS
Esports 20/11/2011

Piqué i Puyol no marcaven en un mateix partit des del 2-6

Gerard Piqué i Carles Puyol no marcaven en un mateix partit des del 2-6 al Madrid al Bernabéu, el 3 de maig del 2009. La parella de centrals habitual dels últims anys només han sigut titulars tres cops.

Albert Solé
2 min
Cesc Fàbregas s'abraça al seu amic Gerard Piqué després que el central marqués l'1-0 ahir contra el Saragossa.

BARCELONAEl 3 de maig del 2009 és un dia que ha passat a la història del Barça, una d'aquelles nits màgiques que es transmetrà de pares a fills culers, i també va ser l'última vegada que Piqué i Puyol van marcar un gol en el mateix partit. Va ser el dia del 2-6 al Santiago Bernabéu, i el dia que el Barça va sentenciar la primera Lliga de l'era Guardiola. Higuaín havia avançat el Madrid als 14 minuts, però Henry havia empatat de seguida (minut 17). I tres minuts més tard, en una jugada semblant a la del gol de Piqué d'ahir a la nit, Xavi va penjar una falta lateral a l'àrea i Puyol va saltar més que ningú i va fer l'1-2, que va avançar el Barça al marcador. La foto del petó que el capità blaugrana va fer a la senyera del braçalet de capità va ser una de les imatges d'aquell dia, i una de les imatges d'aquella temporada del triplet. I amb el Madrid ja rendit amb el 2-5 al marcador, l'altre central, Piqué, va decidir deixar la defensa i acompanyar un contracop per acabar fent el sisè i definitiu gol amb una mitja volta de davanter centre. Que marquin gols els centrals no és gaire habitual, i que ho facin en un mateix partit encara menys. Per això han hagut de passar dos anys i mig perquè es tornés a repetir. Ahir, primer va marcar Piqué de cap, i després Puyol de rebot.

Pocs partits junts

Si Piqué i Puyol segueixen sense jugar de manera regular, encara serà més difícil que es repeteixin els seus gols simultanis. De fet, aquest any el Barça ha jugat 20 partits oficials, i Piqué i Puyol només han sigut titulars fent parella al centre de la defensa en tres: ahir, contra el Racing al Camp Nou i a Praga a la Champions contra el Viktoria. Entre la lesió de Puyol al genoll que arrossegava de la temporada passada i els dos trencaments al bíceps femoral de Piqué, Guardiola ha pogut disposar molt poc dels dos jugadors. "Els dos han estat lesionats molt de temps i a poc a poc van agafant ritme. Abidal i Mascherano, i Fontàs a l'Hospitalet, ho han fet molt bé, i Piqué i Puyol saben que s'han de guanyar el lloc un altre cop", va dir Guardiola al final del partit.

stats