LLIGA DE CAMPIONS
Esports 15/02/2012

Piqué no es quedava a la grada des del 2008

Gerard Piqué es va quedar fora de la convocatòria per decisió tècnica, un fet que no passava a la Champions des del 2008. Xavi va ser baixa i Adriano es va retirar amb molèsties musculars.

Albert Solé
2 min
Xavi Hernández i Gerard Piqué ahir a la grada del Bay Arena de Leverkusen.

BARCELONA.Pep Guardiola es va endur 22 jugadors a Leverkusen -amb quatre del filial- i, per tant, quatre havien de quedar fora de la convocatòria. La gran sorpresa, però, va ser que un dels escollits per veure el partit des de la grada fos Gerard Piqué. El central barceloní és un dels titulars indiscutibles de Guardiola i en partits de Lliga de Campions importants com el d'ahir ho és més que mai. De fet, des del 22 d'octubre del 2008 Gerard Piqué no quedava fora d'una convocatòria d'un partit de Champions per decisió tècnica de Guardiola. Aquell dia el Barça va jugar a Basilea en un partit de la fase de grups. Els blaugranes, encara en fase de construcció del que seria el gran Barça, van vèncer 0-5 amb facilitat i sense Piqué, que en aquell moment de la temporada encara no era el titular indiscutible que és ara. Rafa Márquez encara era l'amo d'una de les dues places de central fent parella amb Puyol, però el barceloní aviat li va prendre la titularitat.

Piqué fa alguns partits que no juga al seu nivell habitual i, en especial, a Pamplona va tenir un dia molt desafortunat i va aparèixer retratat en les fotos dels tres gols de l'Osasuna (3-2). A més, just abans d'agafar l'avió per anar a Leverkusen dilluns, Piqué va tenir un petit accident de trànsit. Va deixar el cotxe en doble fila al carrer Muntaner de Barcelona amb la porta del conductor oberta, que un autobús va envestir i arrencar.

Adriano i Xavi, problemes al soli

A més de Tello i Oier, Xavi Hernández també va veure la victòria d'ahir a Leverkusen des de la grada del Bay Arena. En el cas del de Terrassa, però, va ser per lesió. Xavi té un edema al soli de la cama dreta i els metges li van donar la baixa just abans del partit. El migcampista ha descansat en algun dels últims partits per fatiga muscular i per evitar una lesió, però en l'entrenament de diumenge es va ressentir de les molèsties al soli, segons revelava Mundo Deportivo ahir, i per això no va jugar ahir.

Un altre jugador que va tornar d'Alemanya tocat és Adriano Correia, que va demanar el canvi als 68 minuts de partit amb molèsties musculars. Després d'examinar-lo, els metges no li van detectar cap lesió, només molèsties també al soli, com Xavi, i va demanar el canvi per precaució. El punt positiu va ser el retorn de Sergio Busquets, que va rebre l'alta i va ser titular.

stats