BARÇA
Esports 06/06/2011

Piqué suma 90 minuts més a les cames

Albert Solé
2 min
Gerard Piqué ha jugat 59 partits aquesta temporada.

Vicente del Bosque no va tenir pietat de Gerard Piqué i el va fer jugar els 90 minuts en el partit amistós entre Espanya i els Estats Units de dissabte. 90 minuts més per sumar a unes cames que més que cansades han d'estar destrossades després d'una temporada molt llarga i especialment dura per a ell: amb les lesions de Puyol i l'operació d'Abidal, ha hagut de jugar tots els minuts dels partits importants, i pràcticament tots dels menys transcendents. Encara li queda un altre partit, al defensa del Barça, amb la selecció espanyola, dimarts a Veneçuela, abans de començar una merescudes vacances, encara que en aquest hauria de descansar. Gerard Piqué ha jugat 50 partits aquesta temporada entre Lliga, Copa i Champions, als quals s'han de sumar els nou amb la selecció espanyola -amistosos i oficials-, i tenint en compte que el central català és dels jugadors que es van proclamar campions del món el juliol de l'any passat, i va tenir menys vacances que la resta de companys.

Durant els primers mesos de competició el Barça va jugar amb un onze titular fix, el que periodísticament s'ha anomenat com l'onze de gala i, òbviament, Gerard Piqué en formava part. I just quan Pep Guardiola havia previst començar a donar-li descans i entrar en les rotacions, va arribar la inesperada lesió de la seva parella de ball, Carles Puyol. De fet, just en aquell partit contra el Racing al Camp Nou, Piqué era suplent per poder descansar després d'un mes de gener dur amb la Copa del Rei, però Puyol va demanar el canvi al descans per unes molèsties al genoll -que es van convertir en una tendinopatia de tres mesos de baixa, i de la qual s'acaba d'operar- i Piqué va haver de suplir-lo en la represa. Des d'aquell dia, el 22 de gener, es van acabar els dies de descans per a Gerard Piqué. En els quatre mesos i mig que han passat des de llavors, entre el Barça i la selecció han disputat 32 partits, i Piqué només se n'ha perdut dos per sanció, i dos més per decisió tècnica -els dos últims de la Lliga, ja guanyada, i abans de la final de Wembley-. Els altres 28 els ha jugat tots, i només en tres no ha disputat els 90 minuts. Un barbaritat que mereixen els 40 dies de descans que tindrà per primer cop en moltíssim temps.

Cap símptoma de 'distracció'

Tota aquesta tralla -com diu sempre Guardiola- l'ha aguantat jugant a un altíssim nivell, i sense que ningú l'hagi pogut acusar d'haver afluixat per culpa de la seva nova relació sentimental amb la cantant colombiana Shakira. Tenia molts ulls a sobre per aquest fet -el precedent de Rafa Márquez i la seva parella famosa era massa recent- però Piqué el 3 de març ja va advertir: "El rendiment no té res a veure amb la vida privada i no m'agrada que s'agafi aquesta excusa fàcil". I Guardiola, que fa un mes va desfer-se en elogis cap al central, li va enviar un toc d'atenció implícit: "Ha respost com el millor central del món quan li hem demanat un esforç pels lesionats que hem tingut. El seu cap marcarà on és el seu límit i fins on arribarà. Amb gran amor a la vida i la seva felicitat encomanadissa espero que no es relaxi". Doncs els resultats evidencien que no ho ha fet.

stats