Esports 08/06/2012

Platini apel·la als àrbitres per aturar el racisme

Jordi Mestre
2 min

BARCELONA.El francès Michel Platini, president de la UEFA i màxim mandatari del futbol europeu, ha advertit als jugadors que seran amonestats si marxen del terreny de joc com a protesta per insults o càntics racistes. Platini ha explicat que, en cas de patir abusos d'aquesta mena, els jugadors ho hauran de comunicar a l'àrbitre, que tindrà la potestat de parar o fins i tot anul·lar el partit si ho considera necessari. Platini surt així al pas de les declaracions de l'italià Mario Balotelli, que va assegurar que abandonaria el camp en cas de sentir càntics racistes.

Platini ha aprofitat l'ocasió per assegurar que les decisions dels col·legiats rebran "tot el suport" de la UEFA: "No sóc jo qui mana durant els 90 minuts dels partits, sinó els àrbitres; per tant, els donarem suport en qualsevol cas".

Per la seva part, Pierluigi Collina, antic àrbitre i actual membre del Comitè d'Àrbitres de la UEFA, ha confirmat que "existeix un protocol" en cas de racisme als estadis de l'Eurocopa: "Hem visitat els setze equips participants per explicar-los-ho tot; tothom sap què fer i tot està preparat", ha assegurat.

Piara Powar, director executiu de Football Against Racism a Europa, també ha sortit en defensa dels organitzadors i ha assegurat que "no es pot predir el que faran 60.000 o 70.000 persones en un estadi, però el racisme és un problema global, i no crec que n'hi hagi més a Polònia i Ucraïna que en països com França i Anglaterra". Powar va mostrar la seva confiança en el fet que la comissió disciplinària de la UEFA "sancioni qualsevol fan que mostri o cridi consignes d'ultradreta", com s'ha fet en edicions anteriors del torneig. Powar també ha declarat que el racisme "no és un problema només futbolístic, sinó social" i s'ha mostrat segur que la UEFA "farà el possible per extirpar-lo del futbol".

stats