MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 01/06/2012

Pol Espargaró i Marc Márquez, destinats a enfrontar-se a la pista

Nuria García / Martí Molina
2 min
Pol Espargaró i Marc Márquez, destinats a enfrontar-se a la pista

MONTMELÓPol Espargaró (Granollers, 10 de juny del 1991) i Marc Márquez (Cervera, 17 de febrer del 1993), pilots de Moto2, han iniciat la temporada com una de les parelles que més espectacle ofereix sobre la pista. Al circuit de Jerez, sota la pluja, van avançar-se l'un a l'altre fins a l'últim revolt i finalment la victòria va ser per al de Granollers, mentre que el de Cervera va imposar-se a Estoril, després d'una cursa elèctrica, amb un cos a cos espectacular en l'última volta pràcticament fins al darrer revolt. Però per a ells això no és nou. "Ha sigut una cursa com les de 125", va dir Márquez al traçat portuguès.

Es porten dos anys, però les seves carreres han anat pràcticament en paral·lel des que el 2004 es van trobar al Campionat de Catalunya. El petit dels Espargaró va proclamar-se'n campió el 2003 i va repetir títol el 2004, superant Marc Márquez. Amb aquell títol, el granollerí va fer el salt al Campionat d'Espanya de Velocitat (CEV), i Márquez l'hi va acompanyar un any més tard, després d'haver-lo succeït com a campió de Catalunya.

"Era molt petit, però recordo que ja lluitàvem. No eren lluites com les d'ara, érem petits i vulguis o no l'agressivitat d'ara no la teníem, però des de petitons ja ens barallàvem a la pista per guanyar. Ell sempre era una mica més ràpid que jo perquè era dos anys més gran, i això es nota", recorda Márquez.

El 2006 els dos pilots es van tornar a trobar a la pista i aquell any Espargaró es va proclamar campió del CEV, mentre que Márquez va compaginar la seva participació en el campionat català -en el qual va revalidar el títol- i en l'estatal -en el qual va acabar vuitè-. Finalment, el 2008 Márquez i Espargaró es van trobar al Mundial de motociclisme, en la categoria de 125 cc.

Duels espectaculars a 125 cc

Després d'unes primeres temporades d'aclimatació a l'elit del motociclisme, els dos pilots van reprendre aquells duels espectaculars a partir del 2010. El Pol i el Marc van lluitar pel campionat fins a l'última cursa, però en aquella ocasió la moneda va caure del costat del pilot de Cervera.

"Recordo que eren duels molt macos. El Marc i jo som dos pilots molt agressius, sobretot a final de carrera, quan aprofitem molt les frenades per poder aconseguir la victòria. Potser aquest és el problema, que ens assemblem tant en el pilotatge que és molt complicat de guanyar-nos", comenta el petit dels Espargaró.

De fet, aquell 2010 Espargaró arribava a Catalunya com a líder del mundial, però Márquez el superaria a la pista i li prendria aquesta posició de privilegi. Aquest diumenge es tornen a citar en una cursa en què són els clars favorits per a la victòria. El Pol, que viu a pocs quilòmetres del circuit, encara no ha guanyat mai a Montmeló des que és al campionat del món. Tot un repte.

stats