Esports 15/07/2012

Pol Espargaró s'exhibeix a Mugello tot i estar lesionat del turmell dret

Martí Molina
1 min
Pol Espargaró a sobre de la moto durant la sessió d'entrenaments oficials d'ahir a Mugello.

El turmell dret de Pol Espargaró semblava una bóta. Ahir al matí, durant els entrenaments lliures de Moto2, va anar per terra, envestit pel francès Johann Zarco, i va picar amb força contra l'asfalt. Adolorit pel cop, semblava que es quedava sense opcions a la sessió de qualificació del GP d'Itàlia. Però, per art de màgia, el pilot de Granollers es va recuperar a temps i va aconseguir la pole position al traçat de Mugello.

Tothom va quedar glaçat, començant per Marc Márquez, que havia dominat la sessió des del principi -arribant a tenir set dècimes d'avantatge respecte dels rivals- i es va quedar amb la mel als llavis en l'últim sospir. Tot i això, Espargaró haurà de creuar els dits perquè avui, durant la cursa, pugui pilotar al màxim sense notar el dolor al turmell dret -el que fan servir els pilots per canviar les marxes i el mateix que ja es va malmetre a Montmeló.

Cop d'efecte de Viñales

Els entrenaments de Moto3 també es van resoldre en l'últim segon. En aquest cas, a favor de Maverick Viñales, que es va treure del barret un últim parcial estratosfèric -va recuperar més de mig segon- per superar un Sandro Cortese que, des del box, ja festejava la pole .

D'altra banda, MotoGP va ser la categoria més ajustada de totes. Dani Pedrosa, molt regular durant tota la sessió, va obtenir el millor registre. El de Castellar, però, va tenir sort, perquè va estar a punt de ser superat per Lorenzo. Però un problema elèctric a la línia de meta va deixar el mallorquí sense opcions.

stats