Esports 19/08/2012

'Pole' i rècord de Pedrosa sobre l'asfalt relliscós d'Indianapolis

Martí Molina
2 min
'Pole' i rècord de Pedrosa sobre l'asfalt relliscós d'Indianapolis

Als pilots del Mundial de motociclisme mai no els ha fet gaire gràcia el circuit nord-americà d'Indianapolis. Es queixen que l'asfalt és extremadament relliscós, que això els dificulta el pilotatge i, en conseqüència, els suposa un risc sobre les dues rodes. Ahir n'hi va haver un altre exemple, en els entrenaments de classificació: fins a quatre vegades es va haver d'interrompre la sessió per culpa de les caigudes. En la categoria petita, Jack Miller es va fracturar el braç i avui no podrà córrer, i Héctor Faubel és dubte per un cop fort al colze i a la zona lumbar. Mentre que a la categoria reina Casey Stoner i Nicky Hayden són dubte per les seves caigudes en el revolt número 13, a 160 quilòmetres per hora. Aquests van ser els pilots més perjudicats i els que van mobilitzar les ambulàncies, però no van pas ser els únics en una jornada en què la clínica del circuit es va col·lapsar, literalment.

Atemorits pel reguitzell de caigudes, els pilots van conduir amb guants de seda, i això va deslluir els entrenaments oficials. Tanmateix, l'asfalt no va impedir que Dani Pedrosa (MotoGP) i Pol Espargaró (Moto2) aconseguissin la pole amb el millor temps absolut del circuit. Dos pilots que van arriscar i van sortir-se amb la seva, tot i que també van tenir algun avís seriós i van estar a punt d'anar per terra.

A MotoGP, Pedrosa va guanyar la batalla a Jorge Lorenzo. El de Castellar del Vallès va tornar a ser el més ràpid, igual que durant tot el cap de setmana, i a més va batre el rècord absolut del circuit d'Indianapolis (1:38.813), que tenia Stoner des de l'any passat. Lorenzo ho va intentar, però va quedar a una dècima justa de Pedrosa.

A Moto2, Pol Espargaró va prendre la primera posició a Marc Márquez en els últims instants. El de Granollers, amb un temps d'1:42.802, també va aconseguir el rècord absolut del circuit -en la categoria mitjana-. Amb el permís d'Andrea Iannone -tercer- i de l'asfalt, Márquez i Espargaró es disputaran la victòria aquesta tarda. Finalment, la pole a Moto3 se la va adjudicar Sandro Cortese.

La cursa de Moto3 començarà a les 17 h (hora catalana), seguida de Moto2 (18.20 h) i MotoGP (20 h).

stats