Esports 29/07/2012

Polzes amunt de la premsa anglesa per a la gala d'obertura

à.g.m.
2 min

BARCELONALa premsa britànica ha tocat a sometent i ahir, en portada, coincidia a aplaudir la gala d'obertura dels Jocs. "A flying start ", que es podria traduir per "Una arrencada pels núvols", era el titular del Times , amb una fotografia gegant -on es veien els avions tacant el cel de roig, blanc i blau- que abraçava la portada i la contraportada. The Guardian preferia la imatge de les anelles olímpiques de foc i el títol "Nit de meravella". Una foto diferent del mateix moment era l'opció del Daily Telegraph , que també optava per la gens habitual portada monogràfica, en aquest cas amb el lema "Lluitant per l'or". Curiosament, The Independent ,que és qui té més tirada a fer portades d'un sol tema, en aquest cas optava per una fotografia gens òbvia (un tatuatge de les anelles olímpiques en una esquena vista amb ull de peix) i oferia un tema relacionat amb Barclays.

Els tabloides també es van sumar a l'entusiasme general, com a mínim de moment. The Sun , The Daily Express i The Daily Mail també tiraven d'anelles olímpiques en flames i de titulars no menys pirotècnics: "Meravella daurada", "Bretanya com mai" i "Tret de sortida", respectivament.

En canvi, a l'altra banda de l'Atlàntic, els Estats Unit s'ho miraven amb una mica més de distància. "Una obertura com un circ de cinc pistes, estranyament i desvergonyidament britànic" era el carregat titular del New York Times , que oferia com a foto principal de portada la imatge de diverses Mary Poppins levitant per l'escenari. Certament un contrast amb els colors vius de la mascota de Los Angeles 84 o Atlanta 96. El Washington Post feia un joc de paraules dient que els Jocs s'obrien amb "Rock and Droll", fent referència a l'ús intensiu de la música durant la cerimònia, però també amb droll , un vocable que el diccionari tradueix per "entretingut però d'una manera estranya". En tot cas, per molt que des dels Estats Units puguin preguntar-se què carai fan aquests europeus, tots els diaris principals oferien en portada com a foto destacada la dels Jocs.

stats