FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 17/05/2011

El Porto de Mourinho, tacat de nou per un escàndol arbitral

Toni Padilla
2 min
El Porto de Mourinho, tacat  de nou per un escàndol arbitral

BARCELONA.L'exàrbitre portuguès Jacinto Paixao va penjar la setmana passada un vídeo a YouTube on reconeixia que va ser subornat pel Porto ara farà uns anys. Al vídeo, Paixão parlava de dos partits de l'època en què José Mourinho va ser el tècnic del conjunt blanc-i-blau. L'inusual acte de qui va ser àrbitre de la Primera Divisió portuguesa ha reobert la capsa dels trons al voltant d'un equip, el Porto, que durant els últims anys ha dominat el futbol portuguès gràcies en part a un president tan polèmic com Nuno Pinto da Costa.

Aquest vídeo apareix, doncs, quan està a punt de ser arxivat el procés judicial que es va obrir ara fa uns anys contra Pinto da Costa, el conegut com a cas Xiulet Daurat. La justícia va examinar diferents proves que feien sospitar que certs representants del club subornaven els àrbitres. Llavors Paixão ja hi va dir la seva davant de la justícia, però com que només eren declaracions sense proves no van servir de gaire. El cas Xiulet Daurat afecta diferents temporades de la gestió de Pinto da Costa, algunes amb el tècnic del Madrid a la banqueta del Porto i altres amb un tècnic diferent. De totes maneres, les investigacions sempre han afectat directius del club i no membres del cos tècnic.

Paixão explica en el vídeo que la seva actuació va influir en el resultat de tres partits de la lliga portuguesa: el Benfica-Moreirense (1-1, el 29 de febrer de 2004), el Porto-Estela Amadora (2-0, el 24 de gener de 2004) i el Porto-Académica de Coimbra (4-1, 4 de desembre de 2002). Segons diferents periodistes portuguesos, l'exàrbitre hauria decidit penjar el vídeo per protegir els seus interessos i els de la seva família després d'haver rebut presumptes amenaces de l'entorn del Porto.

stats