Ràdio
Esports 29/08/2011

El director de Catalunya Ràdio explica que han entrat al Camp Nou perquè el contracte els empara

Ramon Mateu ha argumentat la decisió del Consel de Govern de la CCMA assegurant que l'emissora té "la responsabilitat de retransmetre el partit"

Redacció
2 min
Puyal

BarcelonaEl Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha acordat aquest matí que Catalunya Ràdio retransmeti el partit d'avui entre Barça i Vila-real des de l'interior del Camp Nou.

Reunit en convocatòria extraordinària, el Consell ha decidit "exercir en plenitud els drets de transmissió radiofònica de la Lliga de Futbol Professional en els termes establerts en el contracte del 7 d'octubre del 2009 entre Televisió de Catalunya, SA i Mediaproducción, SL". Això provocarà que l'emissora pública no se solidaritzi amb la resta de ràdios que no puguin accedir a l'estadi, tal com tenia previst inicialment.

Així ho ha explicat també Ramon Mateu, director de Catalunya Ràdio, en l'inici de la transmissió del partit. Mateu ha assegurat que "Catalunya Ràdio va decidir incloure aquesta clàusula en el contracte amb Mediapro en previsió que pogués haver un conflicte futur" amb les transmissions radiofòniques, i que: "La nostra responsabilitat com a ràdio pública ens obliga a retransmetre el partit".

En conversa amb Joaquim Maria Puyal, Mateu ha afirmat que: "No hem deixat de ser solidaris, perquè no hem negociat res al marge del que ja teníem", i ha reconegut que la situació "és delicada", però ha conclòs dient que: "Tenim un contracte que ens empara" i que: "Ens posem al costat de les altres ràdios però tenim una situació diferent".

El conflicte

La Lliga de Futbol Professional (LFP) i les emissores de ràdio de tot l'Estat mantenen un enfrontament per la intenció dels clubs de fer pagar un cànon a les ràdios que vulguin retransmetre partits de futbol.

Les ràdios, que fins ara no havien de pagar per aquest concepte, s'han negat a entrar en negociacions, argumentant que estan emparades pel dret a la informació. La LFP ha reaccionat impedint-los l'entrada als estadis en aquesta primera jornada de Lliga, cosa que ha fet que hagin de narrar els partits des dels estudis.

Catalunya Ràdio tenia dret a accedir als estadis gràcies al contracte entre TV3 i Mediapro pels drets televisius, en què també s'hi van incloure els drets radiofònics per a l'emissora pública. Fins ara, però, Catalunya Ràdio havia optat per no accedir als estadis en què no es permetés l'accés a la resta de ràdios, com un gest de solidaritat.

El d'avui hauria estat el primer partit del Barça al Camp Nou que Joaquim Maria Puyal no retransmetés des de l'estadi en 35 anys. Finalment, la decisió del Consell de Govern de la CCMA ha impedit que es fes realitat.

stats