PLE DE VICTÒRIES
Esports 16/10/2011

Quatre rivals de Lliga surten escaldats del Camp Nou

El Barça està protagonitzant el millor inici de l'era Guardiola a casa en Lliga. Amb 21 gols a favor i cap en contra, els blaugranes han golejat en les primeres quatre jornades disputades a l'estadi.

Messi va fer dos gols ahir contra el Racing de Santander, i Pedro, una assistència, la del gol de Xavi, que tots celebraven així.

Barcelona.El Camp Nou és l'estadi més temut pels equips de Primera Divisió en aquests moments. Ningú vol jugar contra els de Guardiola a Barcelona perquè saben que l'opció més segura és caure golejats. I és que l'estat de forma del Barça quan juga com a local en Lliga és espectacular, i, després de quatre partits disputats, ha marcat 21 gols i no n'ha rebut cap. La mitjana espanta i, si segueix en aquesta línia, qualsevol rival que visiti l'estadi perdrà per, com a mínim, 4-0.

El pas del Vila-real (5-0), l'Osasuna (8-0), l'Atlètic de Madrid (5-0) i, ahir, el Racing de Santander (3-0) ha creat uns precedents que difícilment es podran mantenir durant tota la temporada.

Messi, doblets o 'hat tricks'

Un dels culpables d'aquesta ratxa impressionant del Barça a casa és l'argentí Leo Messi, que ahir va tornar a marcar dos gols tot i que havia aterrat feia poc més de 48 hores d'un etern vol des de Caracas. El crac blaugrana, aliè al jet lag o als minuts acumulats a les cames després de dos partits amb la seva selecció, va obrir el marcador després d'una brillant combinació amb Andrés Iniesta al minut 11 de partit, que va resoldre magistralment i que va deixar el porter Toño assegut a l'àrea petita. També va ser ell l'encarregat de tancar el resultat recollint un refús després d'un xut al pal del mateix Iniesta i fent el 3-0 al minut 68.

Amb els dos d'ahir, Messi ja ha marcat deu dels 21 gols de l'equip en aquests primers quatre partits al Camp Nou, és a dir, gairebé el 50% del total. Aquesta fita només l'ha aconseguida abans el també blaugrana César, l'any 1948. Contra el Vila-real, Messi va fer-ne dos com ahir contra el Racing, però contra l'Osasuna i l'Atlètic de Madrid va acabar enduent-se la pilota com a regal per haver marcat un hat trick .

El Racing és una víctima propícia

Messi ha perforat tantes porteries que són pocs els equips contra els quals no ha celebrat cap gol. Però concretament el Racing és una de les seves víctimes preferides, i els càntabres ja han vist com l'argentí els feia deu gols en dotze partits. Amb ell, el Barça acumula deu victòries i dos empats en el balanç d'enfrontaments contra els de Santander.

Els de Cúper ho van intentar, però tampoc van poder evitar que Messi tornés a fer de les seves. Sempre present, sempre participatiu, va deixar detalls tècnics per emmarcar, com algun retall d'esperó, controls perfectes i regats en mig pam de terreny. Sense Cesc, el seu soci preferit al Camp Nou, Messi ahir va trobar en Iniesta el millor company d'entremaliadures.

Les golejades que tant s'estan acostumant a viure els socis del Barça a l'estadi tenen un protagonista silenciós que també mereix l'elogi en aquest bon inici dels blaugranes. És Víctor Valdés. Segur, concentrat, fiable, el porter del Barça acumula sis partits sense encaixar cap gol a casa. "Ens arriben molt poc perquè l'equip treballa molt i està sempre ben col·locat", explicava. El blaugrana fa més de 540 minuts que no encaixa cap gol en Lliga, sumant els 360 d'aquest any i dos partits contra el Deportivo i l'Espanyol de finals de la temporada passada. Que duri la ratxa.