ESPANYOL
Esports 05/09/2012

Quinze dies per aprendre a tancar la defensa

No són les tres derrotes seguides les que preocupen, sinó la manera com s'han escapat els punts. En l'últim sospir i per errades pròpies. L'Espanyol aprofitarà l'aturada per mirar de canviar la situació.

Martí Molina
2 min
Quinze dies per aprendre  A tancar la defensa

BARCELONA.Després de perdre els tres primers partits de Lliga en els instants finals, i tots per errors defensius, l'Espanyol va tornar ahir a la feina amb un únic objectiu: trobar la clau de volta per tancar la porteria de Cristian Álvarez i començar a sumar punts en el torneig de la regularitat.

Els blanc-i-blaus ocupen la 19a posició -l'Osasuna és l'altre equip que encara no ha sumat cap punt a la Lliga-, i feia 10 anys que no encadenaven tres ensopegades consecutives al començament. Ja sigui per errades de concentració o feblesa defensiva, l'Espanyol s'ha quedat una vegada i una altra sense premi després de 90 minuts d'esforç.

Tres errors al darrere

En el debut al camp del Mallorca, el conjunt blanc-i-blau firmava l'empat quan els locals van enviar un xut al pal. El rebot va anar a parar als peus de Hemed, que absolutament sol va afusellar Cristian i va marcar el gol de la victòria mallorquinista (2-1). Una setmana més tard, a Cornellà-El Prat, Hélder Postiga (Saragossa) va aprofitar una centrada per la dreta que ni Tejera ni Raúl Rodríguez van poder rebutjar bé i va marcar el gol definitiu al límit del descompte (1-2). I diumenge al Ciutat de València, Raúl Rodríguez tornava a ser protagonista en introduir-se la pilota al fons de la porteria quan intentava tapar una centrada "inofensiva", tal com va reconèixer després de l'enfrontament (3-2).

D'aquestes tres ensopegades, la de diumenge és la més dolorosa perquè els de Pochettino tenien el partit controlat i amb dos gols d'avantatge. A més, Joan Verdú, el director d'orquestra blanc-i-blau, es va lesionar i els periquitos van fer un pas enrere. Mantenien la pilota, però miraven més la pròpia porteria que no la del conjunt granota. Ni tan sols amb superioritat numèrica van crear ocasions de perill. El Llevant no va dubtar a llançar-se a l'atac i capgirar el partit a base de força i persistència.

Les segones parts

"Estic intranquil -deia Pochettino-. L'equip no ha sabut gestionar ni l'ambient ni el resultat. No hi pot haver un canvi tan radical entre una part i l'altra". L'entrenador blanc-i-blau és conscient que cal actuar, i de pressa, perquè els errors es repeteixen després del descans.

A Mallorca l'equip no va existir al segon temps, i a Cornellà el Saragossa va creure's superior quan anava per darrere en el marcador. "Ens ha tornat a passar el mateix. Després d'un bon primer temps se'ns ha escapat el partit de manera incomprensible", explicava Raúl Rodríguez. L'equip encara no ha marcat a la segona meitat, però ha encaixat sis dels set gols que duu en contra.

Però els resultats no són l'únic problema de l'Espanyol. La directiva que encapçala Ramon Condal tem que l'afició -que ja va mostrar-se disconforme al final de la temporada- es torni a rebel·lar contra els gestors del club per la política de fitxatges, o per haver prescindit de jugados de la casa com Álvaro Vázquez i Javi Márquez per motius extraesportius.

Ahir Germán de la Cruz (vicepresident) demanava a Radio Marca que "l'afició estigui al costat de l'equip" per "no afegir més nerviosisme als jugadors". El diumenge 16, després de l'aturada de seleccions, Cornellà-El Prat dictarà sentència en el partit contra l'Athletic Club.

stats