Esports 22/01/2011

El Racing podria pagar els plats trencats

Guardiola podria apostar pel seu equip de gala, sense Alves lesionat, per començar la segona volta davant el Racing de Santander amb la mateixa contundència com va acabar la primera contra el Màlaga.

Natalia Arroyo
2 min
Adriano, que cada dia està més adaptat al joc del Barça, tindrà la responsabilitat de suplir la baixa d'Alves al lateral dret.

BarcelonaGuardiola és un tècnic que es deixa guiar per les sensacions. Per enfrontar-se al Racing, se n'hi han barrejat dues: la consistència d'un onze de luxe que el públic ja recita sol i que ha anat resolent amb golejades tots els compromisos i la necessitat de donar protagonisme i confiança a tots els components de la plantilla, conscient que els necessitarà en els propers mesos.

La derrota al camp del Betis era comprensible en paràmetres de motivació i va ser desdramatitzada pel tècnic. Això no vol dir que no tingui repercussió en l'alineació. Descansats Valdés, Iniesta, Busquets, Villa, Pedro i Abidal, apunten a titulars. Recuperat de la lesió, sembla evident que Puyol ocuparà l'eix de la defensa amb Piqué. I Messi no voldrà quedar-se amb el record d'un penal fallat per una relliscada i voldrà jugar, com ho vol fer sempre.

Sembla, però, massa previsible. I massa càstig per a uns jugadors a qui Guardiola ha exculpat públicament i a qui sap que ha de trobar el seu espai per fer front a l'intens calendari que haurà d'assumir el Barça a partir d'ara. D'aquí que el preparador culer pugui plantejar-se repetir la titularitat de Milito o Bojan, com a desafiament, com a gir psicològic inesperat. O premiar l'esforç i el bon rendiment de Mascherano, Keita o Maxwell i oferir-los un repte engrescador entre titulars.

Qui jugarà segur és Adriano al lateral dret. Amb Alves encara de baixa pel trencament al bíceps femoral, l'equip necessitarà la seva profunditat per desencallar un partit que s'espera difícil per al Barça si, des de les bandes, no s'obre el camp i es generen situacions de superioritat. L'estat de forma d'Abidal serà clau, també.

Pel bàndol càntabre, Miguel Ángel Portugal tindrà la baixa segura de Pedro Munitis, sancionat, el seu gran referent en atac, i la del veterà Pablo Pinillos al lateral. Això deixa l'experiquito Marc Torrejón i el brasiler Henrique, cedit pel Barça i descartat per Guardiola, com a centrals i líders de la defensa racinguista, acompanyats per Francis i Christian als laterals. L'habitual 1-4-2-3-1 dels visitants podria convertir-se en un 1-4-4-1-1, desenganxant Rosenberg a la punta d'atac i situant Adrián o Iván Bolado a l'enllaç, però implicats en tasques defensives. Colsa, al centre del camp, haurà d'assumir la direcció d'una línia de migcampistes que temen la ràbia blaugrana i el seu joc combinatiu.

En la roda de premsa d'ahir, el tècnic va tornar a recordar als seus homes que davant tindran un rival que els exigirà molt. Que els obligarà a donar la seva millor versió per guanyar. L'ensopegada contra el Betis és el millor argument de Guardiola per espavilar els seus homes i incitar-los a una nova demostració de força. El Camp Nou no permetrà la relaxació.

stats