09/11/2011

Recordant Figueres

2 min
Rochemback controla una pilota el dia que el Barça va caure eliminat contra el Figueres, el 7 de novembre del 2001.

En un dia com avui, és bo recordar als més joves que hi va haver una època en què la primera eliminatòria de la Copa del Rei que disputava el Barça feia patir molt els aficionats. Els partits d'aquesta competició contra rivals de Segona Divisió B eren tan fàcils de guanyar i s'encaraven amb tanta prepotència i poca concentració que el més habitual era o bé passar-les magres per superar la ronda o bé quedar directament eliminats (sobretot quan l'eliminatòria era a partit únic). Novelda, Figueres, Santa Coloma de Gramenet o Torrelavega són localitats que encara provoquen pànic entre els culers amb més memòria.

El Barça actual és un equip rigorós, fins i tot un punt calvinista, però això no ha estat sempre una norma de la casa i de tant en tant està bé repetir-ho. En massa moments de la història del club a la gent del Barça li ha caigut la cara de vergonya per culpa de la falta flagrant de professionalitat dels seus jugadors. Encarar una empresa teòricament assequible amb la mentalitat adequada requereix un esperit de sacrifici i una força de voluntat que moltes vegades no existia al vestidor del Barça.

Concentració i esforç

Avui dia els barcelonistes saben del cert que el seu equip no els farà quedar malament. Ningú no pot assegurar que, aquesta nit, el Barça guanyarà bé l'Hospi, però en canvi tots els culers poden posar la mà al foc que l'equip no farà el ridícul ni es prendrà el partit com si fos una d'aquestes costellades que organitza la Federació Espanyola a Costa Rica. Els internacionals espanyols que sortiran a jugar aquesta nit al Municipal de la Feixa Llarga contra l'Hospi de Jordi Vinyals ho faran convençuts que per guanyar s'hauran d'esforçar i que el camí més curt per estimbar-se és menystenir el rival. Ningú no ha posat excuses durant la prèvia: ni la gespa artificial ni l'organització esperpèntica del calendari que obliga el Barça a jugar sense els internacionals sub-21 i sense els sud-americans serviran de pretext en cas de no guanyar.

Guardiola no podria suportar que l'Hospitalet de Llobregat s'afegís a la llista de topònims maleïts pel barcelonisme i per això la gent del Barça, avui, es pot permetre el luxe d'estar molt tranquil·la.

stats