BÀSQUET: EUROLLIGA
Esports 21/01/2011

Un Regal Barça 2.0 s'endú un clàssic que recorda els d'abans

Jaka Lakovic defensa l'hàbil base del Maccabi Perkins en una ació del partit d'ahir al Palau Blaugrana.

Barcelona.Els partits entre el Regal Barça i el Maccabi Electra Tel Aviv encara conserven una certa olor de naftalina, de nostàlgia del millor bàsquet europeu dels anys 80. En canvi, a la pista han evolucionat molt i tots dos equips presenten propostes molt modernes. Un guió clàssic interpretat per actors 2.0.

Europa no té cap equip amb un potencial físic similar al dels dos que anit van jugar al Palau Blaugrana. Tant Xavi Pascual com David Blatt disposen de jugadors per practicar un bàsquet intens al llarg dels 28 metres de pista i tots dos ho saben aprofitar. Conscient del rival que tenia enfront, el tècnic català va mantenir el seu cinc inicial durant més de nou minuts en pista, una circumstància gens habitual. La tàctica li va funcionar i el seu equip va aconseguir un avantatge de cinc punts (21-16).

Amb Ricky Rubio, Joan Carles Navarro, Erazem Lorbek i Kosta Perovic exhaustos per la feina feta, van arribar uns canvis que no van anar bé al joc. L'equip va encaixar un parcial de 6-16 i va passar a perdre per 27-30.

La defensa pressionant del Maccabi, que en algunes possessions derivava en una zona 2-3 i en altres en individual, va esprémer un Regal Barça que arribava cansat a atacar. Els percentatges de tir van ser els que primer se'n van ressentir, però hi va haver més aspectes negatius.

Dues apostes segures

Alan Anderson és un jugador especial. No coneix res de Barcelona que no sigui el seu hotel i el Palau Blaugrana, però tampoc no ho necessita. Fa unes setmanes que és a l'equip i ja ha aglutinat tots els galons. Entre ell i Navarro es van repartir la tasca de rescatar els punts d'un Regal Barça que va aconseguir arribar al descans per davant al marcador (41-37).

Després del descans, l'equip blaugrana va seguir en línia ascendent. Tant, que al cap de pocs segons ja guanyava per 13 punts de diferència (54-41), una renda suficient per treure-li del cap la idea de guanyar al Palau a gairebé qualsevol rival.

No al Maccabi Electra Tel Aviv, que va apostar per endurir la seva defensa per seguir desgastant un Regal Barça que ahir es va veure obligat a escurçar la seva rotació; no tothom serveix en partits de tanta exigència. I a suar per guanyar.