BARÇA-MADRID
Esports 30/12/2010

El Regal Barça vol mantenir la seva hegemonia i aconseguir el liderat contra el Madrid

Es preveu l'ambient de les grans ocasions en un Palau Blaugrana, que estarà ple per presenciar l'últim partit del 2010

Redacció
2 min
Alan Anderson.

BarcelonaEl Regal Barcelona intentarà demà aquest vespre (19 hores, La 1 de TVE) al Palau donar un cop d'efecte a la Lliga ACB derrotant al Reial Madrid per segona vegada aquesta temporada i arrabassar-li el liderat en el clàssic número 160 en la història de la competició.

Un triomf dels blaugranes els igualaria en victòries a l'equip madrileny però la millor diferència de punts general dels de Xavi Pascual els donaria el primer lloc de la classificació.

Els blaugrana arriben al clàssic en línia ascendent després d'haver de recompondre la seva estructura amb els fitxatges de Joe Ingles i Alan Anderson, que podria debutar davant el conjunt blanc, i recuperar a Juan Carlos Navarro, que encara no aquesta al cent per cent.

Les ja conegudes baixes de Pete Mickeal i Gianluca Basile seran les úniques absències a les files blaugranes.

L'equip català espera un Reial Madrid amb fam de victòria després de la dolorosa derrota que els va infringir a la semifinal de l'última Supercopa (89-55) en la qual els blaugranes van arribar a guanyar per 40 punts d'avantatge.

El Regal Barcelona ha guanyat vuit dels nou últims partits jugats des que Ettore Messina és l'entrenador blanc. L'única victòria blanca amb l'italià a la banqueta de l'etern rival va ser la temporada passada en la fase final de l'Eurolliga (63-70).

El Reial Madrid no guanya al Palau des que ho va fer en el cinquè partit de la fase final pel títol de la temporada 2006-2007 cosa que li va valer la consecució de la Lliga ACB.

En els dos últims campionats, els blaugranes van guanyar els dos partits de la Lliga regular.

Però difícilment es veurà demà un partit amb tanta desigualtat com el de la Supercopa, ja que el Reial Madrid arriba crescut després de guanyar a la pista del Caja Laboral en l'última jornada (67-72) i superar al Charleroi per gairebé 50 punts (94-45) a l'Eurolliga.

El Regal Barcelona va patir molt per vèncer al Palau el Montepaschi Siena (73-72) després d'obtenir un còmode triomf (83-63) davant el DKV Joventut en l'última jornada de l'ACB.

El llançament exterior dels blaugranes i el seu control del rebot defensiu es perfilen com dos dels aspectes del joc que l'equip de Xavi Pascual haurà de manejar bé demà per poder ser qui imposi el ritme al partit.

De l'estat de gràcia de Juan Carlos Navarro en els llançaments i de Ricky Rubio en la direcció de l'equip dependrà bona part de les opcions de victòria dels blaugranes.

Del joc del seu rival, el Regal Barcelona haurà d'estar pendent de la capacitat rebotadora en atac dels seus alers alts Velickovic i Suárez, i de les diferents opcions de joc que permet als de Messina jugar amb Reyes o Garbajosa en la posició de quatre.

Es preveu l'ambient de les grans ocasions en un Palau Blaugrana, que estarà ple per presenciar l'últim partit del 2010 el que sembla que serà un dels clàssics més igualats dels últims temps.

stats