Esports 26/07/2012

El Regne Unit jugarà a futbol 52 anys després

David R. Jover
2 min
Els jugadors britànics, amb el capità Giggs al centre, durant un entrenament.

La selecció masculina de futbol del Regne Unit torna a competir avui, 52 anys després, en uns Jocs Olímpics. L'última vegada que van acudir a un cita olímpica va ser el 1960 a Roma. Des d'aleshores no ha participat en cap de les cites olímpiques posteriors, tot i que és l'únic esdeveniment esportiu en què poden competir sota el mateix nom i bandera.

A partir d'avui ho farà com a amfitrió, tal com va fer fa 104 anys, el 1908, també a Londres. I és que en Mundials i Eurocopes de futbol, per exemple, Escòcia, Gal·les, Irlanda del Nord i Anglaterra competeixen per separat i no volen saber res l'un de l'altre en aquest aspecte. Però en aquests Jocs Olímpics de Londres, el Regne Unit torna a escena.

No serà de la manera que molts volien, la de veure jugadors de les quatre nacionalitats jugant junts. Tan sols jugadors anglesos i gal·lesos participaran en la competició, perquè les federacions d'Escòcia i Irlanda del Nord no ho veien clar. El capità de l'equip serà Ryan Giggs, de 38 anys. Giggs va ser l'escollit per l'entrenador anglès Stuart Pierce per lluir el braçal "perquè té el respecte de tothom".

Encara que fa 52 anys que no competeix en uns Jocs, el Regne Unit va disputar el seu últim partit de futbol l'any 1971 en un partit de classificació pels Jocs Olímpics de Munic contra Bulgària. Allà es van acabar els partits del Regne Unit. Fins avui.

I és que a partir de les nou del vespre el Regne Unit disputarà contra el Senegal a l'Old Trafford de Manchester el primer matx després de més de mig segle. El segon partit el disputaran a Londres i serà contra els Emirats Àrabs Units, mentre que el tercer l'acollirà Coventry i serà davant de l'Uruguai.

Ahir, però, també hi va haver un partit per a la història. La selecció de futbol femenina va jugar el seu primer partit de la història sota la bandera de la Gran Bretanya i va debutar amb un ajustat triomf contra Nova Zelanda (1-0).

stats