REIAL MADRID
Esports 06/02/2012

Si el Reial Madrid guanya, l'àrbitre passa a ser intocable

Martí Molina
2 min

Sergio Ramos i Xabi Alonso van coincidir dissabte en assegurar que s'estava "parlant massa" dels àrbitres i que era millor "deixar el tema de banda". Unes declaracions que feien després de la victòria al camp del Getafe (0-1), en un partit en què els locals van reclamar penal per unes mans força clares de Pepe. Tot plegat per concloure que aquella jugada aïllada no va condicionar el signe del partit, ja que si els blancs s'havien imposat era per mèrits purament esportius.

Però aquests comentaris no coincideixen amb els que el Reial Madrid havia fet prèviament, sobretot quan el resultat els havia estat negatiu. L'últim exemple va ser el clàssic de Copa al Camp Nou. Després del partit, el mateix Sergio Ramos va assegurar via Twitter que l'equip havia caigut eliminat perquè "hi ha coses contra les quals no es pot lluitar", en referència a l'actuació d'aquell dia de Fernando Teixeira Vitienes. I el segon entrenador, Aitor Karanka, va dir: "Sabem perdre, però no així". Tan sols Granero entonava el mea culpa en dir: "L'àrbitre ha xiulat condicionat, però no hem perdut l'eliminatòria per ell".

Deixant de banda els duels contra el Barça, els blancs han perdut aquesta temporada contra el Llevant (1-0) i han empatat contra el Racing (0-0). En aquesta primera derrota, el tècnic, José Mourinho, assegurava que l'àrbitre "tenia la culpa" del resultat: "Ha expulsat un jugador nostre [Khedira, en una baralla] i no ha xiulat un penal a favor". I en la segona va criticar la "permissivitat" amb l'equip de Santander.

Però de la mateixa manera els col·legiats han passat de ser els responsables del que passa a ser un element més del joc. El vestidor blanc va esquivar parlar de Pérez Montero després del partit al camp del Mallorca (1-2), en què va anul·lar un gol legal als locals i no va xiular un possible penal de Sergio Ramos; i també va tancar files amb José Antonio Teixeira Vitienes quan va considerar que no eren penal unes possibles mans d'Higuaín a l'últim minut en la victòria ajustada al camp del València (2-3).

Unes reaccions totalment oposades en funció del resultat del partit. I és que mentre que l'àrbitre té part de culpa en les derrotes, passa a ser intocable quan l'equip aconsegueix els tres punts.

stats