PRIMERA DIVISIÓ
Esports 21/03/2012

El Madrid posa a prova el seu liderat davant del nou Vila-real de Lotina

El Reial Madrid visita el Vila-real en el debut a la banqueta local de Miguel Ángel Lotina, fitxat per evitar el descens de categoria

Efe
3 min

Vila-realSerà un partit marcat per les novetats, ja que el Reial Madrid ho afronta després d'haver interromput una ratxa d'onze victòries seguides amb el seu empat davant el Màlaga, i el Vila-real estrena el seu tercer tècnic de la temporada després de les destitucions de Joan Carles Garrido i José Francisco Molina. Lotina, novetat a la banqueta del Vila-real, mesurarà la capacitat de reacció del seu equip i del rival, el conjunt de José Mourinho que arriba després d'empatar a un davant el Màlaga. Per al conjunt local, el partit és una de les onze finals que li resten fins al final de la temporada, ja que l'equip només està tres punts per dalt de les posicions de descens.

Sense haver guanyat en les cinc últimes jornades, la visita del Reial Madrid no és la preferida per iniciar la reacció en el debut de Lotina i més si l'equip té la baixa de Borja Valero, un dels futbolistes més creatius de la seva plantilla, encara que la bona notícia és la recuperació de Cani, que podria ser titular. L'arribada de Lotina obre les especulacions sobre si optarà per mantenir una línia de continuïtat amb jugadors experimentats o si realitzarà variacions substancials.

Amb Diego López fix en porteria, la defensa podria estar integrada per Mario, Musacchio, Zapata i Joan Oriol, per la qual cosa Gonzalo estaria a la banqueta, amb Marchena, que últimament no és titular, fora de l'equip ja que està sancionat després de l'expulsió de diumenge davant el Llevant. La contenció pot córrer per compte de Senna i Bruno Soriano, amb Castellani i Cani en el joc creatiu i Nilmar i Ruben en atac, encara que el debut d'un tècnic gairebé sempre va acompanyat de sorpreses.

Al davant es trobarà a un Reial Madrid picat en el seu orgull. Sense que s'hagin encès els llums d'alarma per veure tallada la seva triomfal ratxa, però en estat d'alerta per no tornar a fallar i permetre al Barcelona acostar-se a menys de vuit punts. Mourinho sap que la Lliga passa per la fiabilitat que mostra el seu equip allunyat de l'estadi Santiago Bernabéu. Onze victòries en tretze sortides, les dues últimes amb patiment a Vallecas i sense oferir la seva millor versió a Sevilla davant el Reial Betis. Per això, a El Madrigal, ha de llançar un missatge de força en un duel que començarà veient el Barça a cinc punts si el seu rival venç el Granada.

El tècnic portuguès va començar a rotar en el seu equip titular contra el Màlaga amb mal resultat. El carregat calendari que ja té i que se li acosta amb jornades entre setmana de Lliga més partits decisius en Lliga de Campions, va conduir a Mourinho a modificar posicions. Davant el Vila-real, torna Álvaro Arbeloa al lateral dret en detriment de Lass Diarra. El principal dubte de Mourinho està a la davantera. Ha donat la confiança que necessitava Kaká, que ha barrejat bon rendiment amb dies grisos com davant el Màlaga. El seu lloc el pot ocupar Karim Benzema, en un moment dolç, ja que Gonzalo Higuaín va ser suplent el diumenge i li toca començar d'inici.

Cristiano Ronaldo també va veure tallada la seva ratxa anotadora davant el Màlaga. Després de set partits consecutius marcant no ho va aconseguir i vol rescabalar-se. Ves a Leo Messi a un gol en la classificació de golejadors. Mourinho necessita a Ángel Di Maria, però és aviat encara perquè el 'fideu' torni a jugar i ho reservarà per Lliga de Campions.

Alineacions probables:

Vila-real: Diego López, Mario, Musacchio, Zapata, Joan Oriol, Marcos Senna, Bruno Soriano, Castellani, Cani, Nilmar i Marco Ruben.

Reial Madrid: Casillas; Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Khedira, Xabi Alonso, Özil, Cristiano Ronaldo, Kaká o Benzema i Higuaín.

Àrbitre: Paradas Romero (col · legi andalús).

Estadi: El Madrigal.

Hora: 22.00 (21.00 gmt).

stats