EL CLÀSSIC
Esports 22/01/2012

5 claus per entendre l'enfrontament entre espanyols i portuguesos al Madrid

El vestuari del Reial Madrid viu un enfrontament entre el tècnic José Mourinho i els jugadors internacionals com Casillas, Ramos i Xabi Alonso. Un conflicte que ja fa temps que dura.

Ara
2 min
José Mourinho i Kaká durant l'entrenament d'ahir al matí a Valdebebas, on feia molt fred. El brasiler té molt poques opcions de ser titular.

Barcelona1. El pes d'Iker Casillas i la seva forma de fer

El porter blanc és una figura amb molt de poder al vestuari. Respectat per tots els jugadors que ja eren madridistes abans de Mourinho, Casillas domina bé bona part dels periodistes que controlen la informació del Madrid i no comparteix els mètodes de Mourinho, que prefereix viure enfrontat amb la premsa. A més, Casillas, un home de caràcter, prefereix oferir una imatge tant del club com personal d'esportivitat i per això va desafiar el seu tècnic quan va decidir trucar a Xavi i Puyol per disculpar-se pels fets del partit de tornada de la Supercopa d'Espanya. En part per imatge, en part per ajudar a la convivència dins de la selecció espanyola, Casillas va evidenciar que no comparteix els mètodes del seu tècnic. I el tècnic portuguès demana sempre que el seu vestuari li faci cas en tot.

2. La figura de Jorge Méndez

El representant de Mourinho ha guanyat pes dins del club. Mourinho i Méndez es coneixen des de fa anys i s'ajuden. Ara, al Madrid hi juguen cinc jugadors amb aquest representant: Cristiano Ronaldo, Pepe, Carvalho, Coentrao i Di María. A més, al filial juga Pedro Mendes, que és suplent, però Mourinho l'ha fet debutar a la Lliga de Campions només per interessos. Mourinho ha volgut fer-se una guàrdia pretoriana al seu voltant i de pas Méndez s'omple les butxaques. Això ha polaritzat el vestuari blanc entre els portuguesos, els internacionals espanyols i també els alemanys (Ozil, Altintop i Sahin), que veuen amb els ulls tristos com no gaudeixen de protagonisme. Curiosament, els tres comparteixen representant, Reza Fazeli, rival de Méndez.

3. L'ego de Mourinho i el Mundial

El portuguès sempre vol ser la gran estrella, "the special one", com es va fer dir al Chelsea. Però a diferència del Chelsea o l'Inter, ara treballa amb un equip on alguns jugadors ja han guanyat grans coses abans d'ell. No era el cas de Cech, Terry, Lampard o Drogba, o dels Zanetti, Chivu, Sneijder o Diego Milito. A la conversa filtrada per Marca, Mourinho evidencia que no paeix bé el Mundial guanyat per Iker, Ramos, Arbeloa i Xabi Alonso. I que aquests jugadors no respecten tant el tècnic, ja que ells han guanyat tant o més.

4. Florentino, en mans de Mourinho

El president ha deixat que aquesta situació arribi fins aquest punt perquè ha donat tot el poder al seu tècnic. Considera que ell és l'únic possible salvador per derrotar el Barça i no actua encara que s'encari amb Iker Casillas. De fet, al Bernabeu és vox populi que Casillas i Florentino tampoc tindrien la relació més bonica de món.

5. L'estil de joc i el paper del Barça

Gerard Piqué va dir el darrer dimecres que els jugadors internacionals espanyols del Madrid no s'havien portat malament, assenyalant Pepe o Carvalho. Els internacionals del Barça i el Madrid no tenen una mala relació després de tants anys de selecció, i homes com Casillas no porten bé haver de viure enfrontats a professionals que respecten i admiren com Xavi o Puyol. A més, aquests homes prefereixen l'estil de joc de la selecció espanyola i el Barça, i no accepten les tàctiques defensives de Mou. Per això Ramos hauria recordat al seu tècnic que ell no va arribar a ser mai un gran jugador.

stats