L'ÚLTIMA JORNADA DE LLIGA
Esports 22/05/2011

Reivindicant-se per a la temporada que ve

Adrià Soldevila
2 min
Marc Bartra celebra amb Alves el seu gol ahir a la Rosaleda de Màlaga.

Ahir a la Romareda de Màlaga, Pep Guardiola va voler afrontar l'últim partit abans de la final de Wembley reservant els seus millors futbolistes, deixant a Barcelona jugadors com Messi, Piqué, Puyol, Xavi, Iniesta, Villa i Valdés. Però aquesta situació no va impedir al tècnic blaugrana treure un equip de garanties per disputar un partit de Primera Divisió, en un camp històric com el del Màlaga i, a més, guanyar-lo amb bon futbol. Deu teòrics suplents van ser ahir titulars, amb Abidal completant un onze de jugadors amb la intenció de fer un bon paper i reivindicar-se de cara a guanyar-se un lloc per a la temporada vinent al primer equip.

Bojan, el primer de fer-ho

I, precisament, el primer a cridar l'atenció del tècnic va ser Bojan Krkic. El 9 blaugrana va completar un molt bon partit i va provocar el penal i, posteriorment, el va transformar de manera excel·lent, ajustant la pilota al pal dret de la porteria rival. La celebració tampoc va deixar indiferent ningú. El de Linyola va escenificar les seves ganes de marcar amb un gest alhora d'alegria i ràbia, com si el seu gol fos un dels més importants per a la Lliga. Per a ell ho va ser i així ho va demostrar. S'ha parlat amb força d'una possible sortida del davanter culer, cedit o traspassat, però ahir Guardiola va recordar que és un futbolista necessari per al primer equip i que, ara per ara, el que és important és la final de la Lliga de Campions. "Un cop acabi la temporada es parlarà de les sortides i les incorporacions per al curs vinent", va comentar.

Afellay i Bartra, els següents

Els altres golejadors a la tarda d'ahir, Ibrahim Afellay i Marc Bartra, també van aconseguir guanyar-se una valoració positiva de cara a ser jugadors importants per a la temporada que ve. L'holandès, que ha disposat de pocs minuts aquesta temporada, va marcar el segon gol de l'equip blaugrana, retallant un defensor i anotant amb un bon xut des de fora l'àrea, demostrant així una de les seves millors virtuts, destacada pel tècnic del primer equip a l'hora de fitxar-lo. L'últim gol el va firmar Marc Bartra, ahir central, heretant la tasca de Gerard Piqué a l'eix de la defensa. Encara que va errar en el gol malagueny, va completar un bon partit amb un gol merescut, rematant de cap a la sortida d'un córner.

Els tres futbolistes, sumant-hi la presència també d'Andreu Fontàs i Thiago Alcántara, van demostrar ahir que Guardiola pot comptar amb ells i que els pot donar un rol dins el primer equip.

stats