Esports 13/06/2012

La República Txeca reviu davant Grècia i ja és segona

Després de debutar a l'Eurocopa amb una dolorosa derrota contra Rússia (4-1), la República Txeca no tenia més remei que sortir a guanyar Grècia per mantenir les seves opcions de classificar-se per als quarts de final. I els homes de Michal Bílek no van deixar escapar ni un sol segon per fer bones les paraules del seu porter i líder, Petr Cech, i van "arreglar el mal començament" de torneig amb una sortida en tromba, un inici màgic, decisiu. En sis minuts els txecs van marcar dos gols i van encarrilar un triomf que encara van haver de treballar molt. Perquè Grècia va retallar diferències a la represa i va rondar l'empat. L'1-2, però, deixa els txecs segons del grup A, amb tres punts, per darrere de Rússia. Els grecs es queden últims, amb només un punt.

Alegre i dinàmica, la selecció txeca va moure's amb criteri des del primer moment. Dirigida per un gran Rosicky, la República Txeca va aprofitar una internada profunda de Plasil, que va centrar perquè Jiracek rematés a gol. Tres minuts més tard, i després d'una potent cursa del lateral Gebre Selassie, Václav Pilar va fer el 0-2.

Tranquil·la i amb confiança, la República Txeca va seguir atacant una tova defensa grega que va patir sense els seus centrals habituals. De mica en mica, però, el combinat que entrena Fernando Santos va espolsar-se la pressió rival i va estirar-se, i va tenir així les primeres ocasions per marcar. Al minut 40, fins i tot, els grecs van veure com se'ls anul·lava un gol per fora de joc. El premi a la millora de joc i a la insistència va arribar a la represa, quan Gekas va fer l'1-2 aprofitant una greu errada de Cech en el blocatge. El porter del Chelsea es va empassar una centrada lateral, va xocar amb Sivok i va veure com el davanter grec rematava a porteria buida.

Amb l'1-2 va començar el patiment per als txecs, que havien perdut el rumb amb la substitució de Rosicky, amb molèsties. Però l'equip grec no va trobar la manera de batre Cech, malgrat els intents de Maniatis, l'home més actiu de l'atac de Grècia, i va acabar patint una derrota que el deixa cuer del grup.