Esports 02/12/2015

Un Reus seriós cau per la mínima davant l’Atlètic de Madrid (1-2)

Luciano Vietto i Saúl Ñíguez capgiren el gol inicial de Fran Carbia

Jesús Sarmiento
Guilherme Siqueira controlant la pilota durant el partit d’anada dels setzens de final de la Copa del Rei.

ReusEl Reus Deportiu va perdre ahir per la mínima contra l’Atlètic de Madrid en el partit d’anada dels setzens de final de la Copa del Rei (1-2). Luciano Vietto i Saúl Ñíguez van remuntar el gol inicial de Fran Carbia en un partit que va reunir 4.500 espectadors al Municipal de Reus, que mai havia presentat un ambient semblant.

El domini de l’equip de Simeone era un factor que ja entrava en el guió del partit i la primera ocasió no es va fer esperar. Koke va fer de les seves col·locant una pilota interior a Vietto, però el davanter es va trobar amb Edgar Badia. Els crits per la independència i les estelades també es van fer notar al minut 17.14. Tot i el domini visitant, la solidesa local va complicar i molt el joc matalasser, que va començar a incomodar-se sobre terreny de joc. Malgrat les poques arribades a l’àrea de Moyá, els reusencs donarien la primera estocada a la mitja hora de partit. Trencant el guió de qualsevol prèvia, Fran Carbia va avançar els locals després d’una errada defensiva de l’Atlètic.

Malgrat haver-se posat per davant contra un dels millors equips de la Lliga, la il·lusió va durar ben poc, ja que, cinc minuts després del gol, Vietto igualaria el partit després d’una centrada d’Óliver Torres. La dinàmica de l’equip de Natxo González, però, no va canviar i l’equip reusenc va aconseguir fer pujar els colors a l’equip de Simeone en més d’una ocasió durant la primera meitat del partit.

La desconcentració matalassera es va fer més patent en el primer quart d’hora de la segona part, en què la falta d’idees va minvar l’efectivitat dels de Simeone. Però un córner centrat per Koke i rematat per Saúl Ñíguez va avançar al minut 63 el conjunt madrileny. Un Reus molt superior ho va continuar provant i insistint davant un Atlètic absent, sota la mirada crispada del tècnic argentí, que no va saber desencallar el seu equip. Al final del partit l’afició roig-i-negra va agrair l’esforç de l’equip de Natxo González, que s’hauria merescut un millor premi.

Feia 39 anys que un equip de Primera Divisió no visitava el Municipal de Reus en competició oficial, des de la visita del Celta de Vigo un 10 de novembre de l’any 1976. L’expectació dels últims mesos es va palpar des de l’arribada de l’expedició matalassera a la ciutat, primer amb la rebuda a l’hotel de concentració i dues hores abans del partit als voltants del Municipal.

Més enllà de les corredisses per buscar un autògraf o alguna foto per emmarcar, els que fa anys que segueixen l’actualitat reusenca ressalten la visita d’un equip de primer nivell. Jordi Benavent, speaker del Reus, va valorar la visita com una revolució per a la ciutat. “No estem acostumats a aquest desplegament, la gent hi ha respost increïblement bé”, va assegurar. Enric Tricaz, periodista amb més de quaranta anys d’experiència, també va remarcar la festivitat del partit. “L’enfrontament no només serveix per guanyar diners, sinó per situar l’equip de futbol al mapa”, va destacar.

El Llagostera s’aferra a les baixes del Dépor

Després d’agafar aire contra l’Osca a la Lliga, el Llagostera espera continuar amb la seva bona ratxa a la Copa del Rei, on ja ha superat Saragossa i Albacete. El conjunt català, encara en posicions de descens a Segona B, buscarà aprofitar-se de les baixes del Deportivo de la Corunya, que arriba al Municipal de Palamós sense la seva columna vertebral però amb la intenció de sentenciar l’eliminatòria en el partit d’anada (21 hores).

El tècnic visitant, Víctor Sánchez, va deixar fora de la llista el golejador Lucas Pérez, el porter Germán Lux i el brasiler Sidnei, tres de les peces més importants dels gallecs, cinquens a la classificació de Primera. “Intentarem aconseguir una fita històrica”, va dir el tècnic del Llagostera, Oriol Alzina, que va reclamar el suport del públic.