Esports 26/08/2012

El Reyno de Navarra va tornar a ser el Sadar 15 dies

A.s.
2 min
Imatge aèria de l'estadi Reyno de Navarra, situat al costat del riu Sadar.

BARCELONAEls socis i aficionats de l'Osasuna va tornar a ser feliços durant quinze dies. Va ser el temps en què, de manera provisional, l'estadi de l'Osasuna va tornar a anomenar-se el Sadar i no Reyno de Navarra. Però van ser només dues setmanes, el que van tardar el govern de Navarra i la directiva del club a posar-se d'acord altre cop en les condicions del patrocini.

El Sadar és el riu que passa pel costat de l'estadi de l'Osasuna, i va donar nom al camp des de la seva construcció, el 1967. El 2005, però, va passar a anomenar-se Reyno de Navarra, que és la marca turística del govern foral per promocionar la regió. D'aquesta manera, la directiva que presidia llavors l'històric president Patxi Izco -ho ha deixat de ser aquest estiu- arribava a un acord per pagar el seu gran deute amb la Hisenda navarresa. El govern autonòmic pagava 1,5 milions d'euros a l'any a l'Osasuna en concepte de patrocini de l'estadi, i li canviava el nom després de 38 anys d'anomenar-se el Sadar, però aquests diners no entraven mai a la caixa osasunista, sinó que anaven directes a pagar el deute amb Hisenda de manera fraccionada. És a dir, els diners sortien d'una butxaca del govern navarrès -governat per Unió del Poble Navarrès (UPN)- i hi tornaven per una altra.

Però aquest estiu el conseller del departament d'Assumptes Socials va dir que no podia ser que es mantingués aquesta subvenció a un club de futbol mentre es retallaven serveis socials als navarresos. Aquesta obvietat va posar en evidència l'error inicial, que un acord de patrocini d'aquest tipus sortís dels serveis socials. L'Osasuna, molest, va anunciar que l'estadi es tornaria a anomenar el Sadar, com sempre, però la presidenta del govern, Yolanda Barcina, va haver d'intervenir-hi. Per Barcina, l'Osasuna és un puntal estratègic de la imatge externa de Navarra i no podia quedar-se sense la subvenció d'1,5 milions -amb els quals paga el deute amb l'Hisenda navarresa-. Ara el Sadar segueix dient-se el Reyno de Navarra, però ho paga el departament de Turisme, amb més lògica. Els aficionats, però, no han canviat, i el Sadar serà sempre el Sadar.

stats