Esports 25/12/2011

Raül López "Ricky Rubio ho farà millor del que tothom pensa"

Debut "Es necessita una mica d'adaptació, però al final tot és bàsquet" Dificultats "Si no domines l'anglès, al principi costa comunicar-te. El primer any se sol fer llarg"

à.g.
2 min
Raül López, base del Gescrap Bizkaia, va jugar a la NBA.

Raül López, base del Gescrap Bizkaia (Lliga Endesa), va jugar dues temporades a la NBA, on va defensar la samarreta dels Utah Jazz.

Raül, quin regust et queda de la teva experiència als Estats Units?

Molt positiu, no és fàcil poder arribar a jugar a la NBA. Ara hi ha més gent que marxa, però a la meva època tan sols hi havien anat dos jugadors espanyols. Era un somni que havia tingut des de sempre i vaig poder fer-lo realitat.

Per a un base debutant, com són els primers partits a la NBA?

Es necessita una mica d'adaptació, però al final tot és bàsquet. Quan estàs adaptat a l'equip, tens els teus minuts i trobes el teu espai, no hi ha tantes diferències.

Quines són les màximes dificultats?

Si no domines l'anglès, al principi costa comunicar-te i tot es complica més. El primer any se sol fer llarg perquè la càrrega física és molt important, amb més partits dels que estàs acostumat a jugar.

Com creus que li aniran les coses a Ricky Rubio?

Li aniran molt bé. Ricky Rubio ho farà millor del que tothom pensa. El seu tipus de joc s'ajusta molt bé al tipus de bàsquet que es practica a la NBA. Serà un jugador de referència.

Què li falta millorar?

Ell ha demostrat que pot anotar des de fora, però és jove i passa per moments irregulars. Quan recuperi la confiança, serà un jugador capaç de fer moltes coses.

Als jugadors europeus ja no se'ls mira amb tanta desconfiança...

El món s'ha anat globalitzant i la gent dels Estats Units té més informació del que es fa a Europa. Han après a valorar-nos.

stats