BÀSQUET
Esports 22/11/2011

Ricky Rubio s'estrena als Estats Units en un partit benèfic

àlex Gozalbo
2 min
Ricky Rubio és la gran aposta dels Minnesota Timberwolves si finalment hi ha temporada a la NBA.

BARCELONAEl joc de la NBA serà millor per a les característiques de Ricky Rubio que el del bàsquet europeu. La majoria dels analistes nord-americans que van seguir les evolucions del base al Cow Palace de San Francisco, on ahir va disputar 28 minuts d'un partit benèfic, van valorar molt positivament la seva actuació. El matx, que va acabar amb el resultat de 92-117, es va jugar sense cap rigor defensiu, però va servir per presentar el base català en societat.

"Ara, per fi, se sent lliure", opina Adrian Wojnarowski, prestigiós analista de Yahoo Sports, que reclama que Ricky Rubio ha de tornar a recuperar l'essència del joc sense prejudicis que va exhibir en els seus primers anys com a jugador.

"Rubio enlluerna Califòrnia", va escriure ESPN, la web esportiva de referència als Estats Units. El comunicat que va emetre l'agència Associated Press, el text que va servir de base per a la majoria dels articles publicats a la premsa, definia l'actuació del jugador com a "sensacional".

Ricky va acabar el partit amb 9 punts, 5 assistències i 3 rebots, i va protagonitzar algunes de les accions més espectaculars de l'encontre, organitzat per Drew Gooden.

Jonathan Givony, president de Draft Express i col·laborador de The New York Times, resumeix l'opinió majoritària dels principals analistes nord-americans, que creuen que la velocitat del català s'adapta millor al ritme que es busca als Estats Units: "El fet que Ricky Rubio no hagi millorat en els últims dos anys com la gent s'esperava no significa que no ho pugui fer bé a la NBA". Mentre la competició continua aturada pel tancament patronal, l'ex de la Penya i del Barça guanya temps i millora la mecànica del seu tir exterior.

Ricky Rubio viatjarà en els pròxims dies a Barcelona i, si en dues setmanes no es desbloqueja el tancament patronal de la NBA, analitzarà la possibilitat de jugar temporalment a Europa.

"Que tothom s'ho passi bé"

Ricky té clar que l'estil de joc de la NBA és diferent de com ha jugat les últimes temporades. "Físicament has d'estar molt preparat, perquè es juguen més partits, fins a quatre per setmana. A més, la capacitat atlètica dels jugadors és molt alta", apunta el base.

"Hauré d'aprendre algunes coses, alguns detalls del joc, però al final tot és bàsquet", va dir Rubio, que ahir va exhibir la confiança que ha guanyat en la millora del seu tir exterior intentant set triples, tres dels quals van acabar a dins de la cistella.

Ricky Rubio no vol renunciar al seu estil, tant atrevit com espectacular. "M'agrada intentar que tothom s'ho passi bé amb el bàsquet", recorda.

stats