NBA
Esports 11/03/2012

Ricky es lesiona i diu adéu als Jocs Olímpics

Ricky Rubio es perdrà el que queda de temporada a la NBA i ha quedat descartat per als Jocs Olímpics després de lesionar-se el genoll en un xoc fortuït amb el jugador dels Lakers Kobe Bryant.

David R. Jover
2 min
Ricky es lesiona i diu adéu als Jocs Olímpics

BARCELONALa pitjor notícia que pot rebre un esportista d'elit és la d'una lesió. I quan és de llarga durada, d'un mínim de sis mesos i d'un màxim de nou, i amb l'agreujant de perdre's uns Jocs Olímpics, encara més.

Ahir abans de finalitzar el partit entre els Wolves i els Lakers -que va acabar amb victòria visitant per 102 a 105- Ricky Rubio va voler fer un dos contra un en defensa a Kobe Bryant. En aquesta acció va recolzar malament el peu, va xocar contra Bryant i va sortir-ne mal parat. Va ser substituït i les primeres sensacions no eren bones, ja que va haver de sortir del Target Center amb ajuda.

Les proves a què va ser sotmès van confirmar el pitjor: ruptura del lligament encreuat anterior del genoll esquerre.

L'horitzó de Ricky, el futur que imaginava, passava per afrontar el final de la lliga regular de la NBA, a més de per una possible classificació de l'equip per al play-off, una fita que els Timberwolves no assoleixen des del 2004. Però sense ell tot es torça. El geni de l'equip i el jugador que dirigeix l'equip a la pista, a més de fer-lo jugar ordenat, no reapareixerà aquesta temporada. I el fet d'haver d'estar un mínim de sis mesos fora de les pistes li farà perdre's una cita històrica: els Jocs Olímpics de Londres.

Als 21 anys, és un dels jugadors fixos del seleccionador espanyol, Sergio Scariolo, que haurà de variar la composició del grup de dotze jugadors per trobar l'equilibri en la posició de base i escorta que tan ben resolt tenia amb la presència de Ricky Rubio.

Gasol, ofert a tothom

Qui no sap si tornarà a jugar més partits amb els Lakers és Pau Gasol. L'aler pivot de Sant Boi ha estat ofert per l'equip de Los Angeles a diverses franquícies -Houston, Boston, Golden State-, que ofereixen diversos jugadors a canvi del català, que té un valor de mercat molt alt.

El que busquen els Lakers és un base de primer nivell -Lowry o Rondo- i per això ofereixen una de les seves estrelles a canvi.

stats