COPA DEL REI
Esports 21/01/2011

Ronaldo aigualeix les il·lusions matalasseres

Albert Solé
Els jugadors del Reial Madrid celebren fent una pinya el 0-1 de Cristiano Ronaldo.

Els que van augurar quan es va sortejar el quadre de quarts de final que aquesta temporada hi hauria una final de Copa entre el Barça i el Madrid estan a punt d'encertar-la. Ahir el Reial Madrid no va donar peu a cap bri d'esperança de remuntada de l'Atlètic de Madrid -havien de capgirar el 3-1 del Bernabéu- i amb un solitari gol de Cristiano Ronaldo als 22 minuts de joc en va tenir prou per classificar-se per a les semifinals després de molts anys absent.

El partit no va tenir cap història, ja que totes les il·lusions matalasseres van quedar aigualides ben aviat. D'entrada, perquè el Madrid sempre va tenir el joc sota control, i en segon lloc perquè quan només s'havien jugat 22 minuts, Cristiano Ronaldo va aparèixer al punt de penal per rematar una passada horitzontal de Sergio Ramos. El gol va deixar molt tocats els homes de Quique Sánchez Flores, que veien davant seu una muntanya de dimensions colossals: fer quatre gols als blancs per classificar-se. Una fita tan grossa que cap jugador matalasser s'ho va arribar a creure en cap moment, i menys quan, en absència del Kun Agüero, l'home amb més qualitat sobre el camp, Jose Antonio Reyes es lesionava i deixava l'Atlètic de Madrid orfe de creativitat en atac, ja que Diego Forlán tot sol és menys Forlán. El substitut de Reyes, Diego Costa, va aportar coses positives, però la defensa blanca va estar extremament sòlida durant els 90 minuts. De fet, abans del descans, fins i tot Di María va fallar un gol fàcil quan no va saber què fer amb una assistència prodigiosa d'esperó de Ronaldo, que hauria estat encara més definitiu.

La segona meitat va ser un autèntic tràmit per al Reial Madrid, ja que, sense que els jugadors locals creguessin que podrien marcar quatre gols, els blancs només van haver de seguir ben col·locats i concentrats sobre la gespa i deixar passar els minuts. La possessió de la pilota va ser de l'Atlètic de Madrid, però sense cap mena de profunditat.

Benzema, a la banqueta

Enmig de la guerra civil que viu aquests dies el Reial Madrid, José Mourinho manté el pols amb Jorge Valdano i ahir va tornar a deixar Karim Benzema, l'únic 9 de la plantilla, a la banqueta i va fer jugar Cristiano Ronaldo en punta, però amb tota la llibertat del món, igual que Guardiola fa amb Leo Messi. La jugada aquest cop li va sortir bé, a diferència del partit al camp de l'Almeria (1-1), i Cristiano Ronaldo va fer el gol de la victòria i va aconseguir la classificació a semifinals en una posició de davanter centre. Jorge Valdano, a diferència del que va fer després del partit a Almeria, va entendre la suplència de Benzema perquè era un partit especial en què s'havia de mantenir un resultat favorable. Valdano, però, va comentar que segueixen treballant per trobar el davanter centre que vol Mourinho, tot i que va admetre que no els està sent fàcil.