DIRECTIVA
Esports 24/10/2011

Rosell afirma que va ser "ultraneutral" en presentar els comptes de la Junta de Laporta a l'assemblea del 2010

El president del Barça ha declarat avui al judici relatiu a la impugnació de la darrera assemblea del club feta per Joan Laporta.

Ara
2 min
Sandro Rosell.

BarcelonaL'expresident Joan Laporta va decidir impugnar l'assemblea de compromissaris del Barça del 2010, en què es va votar l'acció de responsabilitat contra el seu mandat, perquè, segons ell la junta actual va cometre dues irregularitats en els Estatuts del Barça i la llei de l'esport. Laporta considera que quan la junta de Rosell va rectificar els seus comptes del curs 2009-11 -d'11 milions de benefici a 79,6 de pèrdues-, segons l'article 50 dels Estatuts, ell tenia dret a anar a l'assemblea i defensar els seus números abans de la votació de l'acció de responsabilitat -i no com un assembleista com els altres, sinó amb un temps extra-, i no l'hi van permetre. La segona raó de la impugnació de l'assemblea és que l'acció de responsabilitat va ser aprovada per majoria simple dels vots emesos, i no per majoria simple dels assistents a l'assemblea, com diu la llei de l'esport.

Avui no només Rosell ha declarat per explicar la seva versió dels fets, sinó també el vicepresident econòmic Javier Faus, el secretari i portaveu Toni Freixa, a més del notari que va donar fe dels acords i el representant de l'empresa KPMG, que va fer l'auditoria amb què es van refer els comptes que havia deixat Laporta.

Rosell ha entrat a declarar a les 9.30 i s'ha estat una hora responent les preguntes. El president ha explicat que "es va respectar al president Laporta el dret a defensar els seus comptes, però va ser ell qui no va voler venir". La defensa de Laporta en canvi, ha dit que no hi va anar perquè no eren els seus comptes, ja que considerava que estaven modificats.

Rosell ha dit que va intentar ser "ultraneutral" quan va presentar els comptes, segons informa ONA FM. La vista no s'acabarà avui ja que cal visionar el vídeo de tota l'assemblea.

stats