Esports 09/06/2012

Rússia goleja els txecs i envia un avís per a navegants (4-1)

T.p.

Rússia va golejar una República Txeca voluntariosa però feble en defensa en la primera golejada del torneig. Amb el mateix bloc que va arribar a les semifinals de l'Eurocopa del 2008, els russos van aguantar uns primers 20 minuts bons dels txecs i acte seguit van destrossar el rival amb un gran partit dels seus homes ofensius.

Arxavin va oferir la seva millor cara durant els primers 45 minuts del partit: es va associar bé en atac amb un Kerzhakov actiu però sense punteria i un Alan Dzagoev explosiu. De fet, el jove futbolista caucàsic va fer el primer gol del matx poc abans que Xirokov fes el segon abans dels 25 minuts. Els txecs, que van jugar molt oberts, van passar de crear problemes als russos a trobar-se superats, i van cedir uns espais que permetien als russos divertir-se amb les grans incorporacions ofensives de Zyryanov i Xirokov. Al descans els russos ja haurien pogut guanyar de golejada.

Però el 2-0 donava vida als txecs, que van marcar gràcies a una bona assistència de Plasil a Pilar, un dels millors en l'equip de Michal Bilek. El gol, però, no va posar gaire nerviosos els russos, malgrat que el davanter del Zenit Aleksandr Kerzhakov es va fer un fart de fallar gols. Amb Arxavin més cansat, Dzagoev va prendre protagonisme i els russos van transformar el partit en una festa quan altre cop el jugador del CSKA de Moscou va batre Petr Cech amb un fort xut des de la frontal. Dos minuts més tard, Pavliutxenko, que havia entrat per un Kerzhakov desafortunat, va fer el quart gol en una gran jugada individual que va confirmar els russos com els grans favorits per aconseguir la primera posició al grup A.