Esports 12/06/2012

Rússia busca refermar el seu lideratge davant Polònia

Jordi Mestre
1 min

BARCELONANi els pronòstics més optimistes comptaven amb una victòria tan contundent com la que va aconseguir la Rússia de Dick Advocaat davant la República Txeca en la jornada inaugural de l'Eurocopa. El combinat rus vol mantenir el mateix nivell de joc i eficàcia davant l'amfitriona Polònia, que no va passar de l'empat en el seu primer partit contra Grècia. L'únic dubte que plana sobre el conjunt rus és la inclusió de Kerzhakov en l'onze inicial: el jugador del Zenit es va mostrar mòbil i participatiu davant els txecs, però els seus reiterats errors en la definició el podrien condemnar a la suplència. Els russos voldran sumar tres punts per refermar el lideratge i intentar així evitar l'equip que acabi líder del "grup de la mort", format per Holanda, Dinamarca, Alemanya i Portugal.

Polònia, per la seva banda, intentarà refer-se de la decepció del partit inaugural i sumar la seva primera victòria. Evitar els letals contracops russos i aconseguir que la pilota no arribi a Arxavin i Dzagoev seran les prioritats del combinat polonès en defensa. En atac l'equip local confiarà en la qualitat de la seva banda dreta, formada íntegrament per jugadors del Borussia Dortmund alemany, per desequilibrar i decidir el partit.

Tot i els esforços de les autoritats i les federacions de tots dos països, el matx es jugarà en un clima tens: la rivalitat entre russos i polonesos tenyeix el partit d'un cert aire de revenja històrica. Preocupa especialment l'actuació dels aficionats russos, alguns dels quals van protagonitzar incidents en el partit contra la República Txeca.

stats